Naslovnica POLJOPRIVREDA Poljoprivrednici mogu ostvariti od 20 do 200 tisuća KM poticaja kroz projekt...

Poljoprivrednici mogu ostvariti od 20 do 200 tisuća KM poticaja kroz projekt EU4AGRI

Podijeli objavu

Projekt Europske unije EU4AGRI objavio javni poziv vrijedan 6 milijuna KM za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju u BiH s ciljem postizanja održive poljoprivrede, kontrirane upotrebe prirodnih resursa i uvođenja dobrih praksi, te stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta.

Ovaj javni poziv je sedmi po redu objavljen kroz projekat EU4AGRI kako bi se podržao ruralni razvoj, pogotovo u razdoblju trajanja COVID-19 pandemije i oporavka od krize prouzrokovane istom.

Tko se može prijaviti?

Na javni poziv se mogu prijaviti fizičke osobe, obrti/poduzetnici, zadruge i poduzeća koja se aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom u sektorima: proizvodnja mlijeka, proizvodnja mesa, uzgoj žitarica i uljarica, uzgoj voća uključujući vinogradarstvo i masline, uzgoj povrća, proizvodnja sadnog materijala (sadnice voća, presadnice povrća i sjemenski krompir), proizvodnja jaja, uzgoj ribe, uzgoj začinskog bilja, ljekovitog biljagljiva i proizvodnja meda.

Svaki podnositelj prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 20.000 KM do 200.000 KM (bez PDV-a). Za svaku investiciju podnositelj prijave mora osigurati vlastito sufinanciranje u iznosu od minimalno 35% od ukupnog iznosa investicije, izuzev za sektor proizvodnje voća i povrća gdje vlastito sufinanciranje iznosi minimalno 30%.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 31. siječanj 2022. godine do 17.00 sati.

Sve informacije možete dobiti na OVOM LINKU

Brotnjo.info

Podijeli objavu