Naslovnica GOSPODARSTVO Hercegovačka vina zaslužuju mjesto na međunarodnom tržištu

  Hercegovačka vina zaslužuju mjesto na međunarodnom tržištu

  Podijeli objavu

  U organizaciji Grupacije proizvođača vina u Bosni i Hercegovini pri Vanjskotrgovinskoj komori BiH u jednom od najekskluzivnijih zagrebačkih restorana ManO2 održana je “Večer hercegovačkih vina”.

  Dvanaest hercegovačkih vinarija je predstavilo svoja vina, a samim time i Vinsku regiju Hercegovine, kroz pet slijedova jednog od najtalentiranijih hrvatskih chefova Hrvoja Kroflina.

  Pjenušac Domano vinarije “Vina Zadro”, žilavke iz “Vinarija Anđelić”, “Podrum Ostojić”, “Hepok d.o.o.” i “Vino Milas”, cahardonnay iz “Podrumi Vukoje” i “Podrumi manastira Tvrdoš”, blatine iz “Podrumi Andrija” i “Vinarija Čitluk” te trnjak iz “Vinarija Škegro”, “Vinogradi Nuić” i “Podrum Tolj” predstavljeni su mnogobrojnim novinarima sa hrvatske i regionalne gastro scene. Večeri su prisustvovali i somelijeri, distributeri te mnoge poznate osobe koje su imale čast uživati u hercegovačkim vinima.

  Prezentacija u Manu2 pokazala je da hercegovačke vinarije posjeduju uistinu ozbiljan potencijal, i da zaslužuju mjesto na međunarodnom tržištu – priopćeno je iz Vanjskotrgovinske komore BiH.

  Podijeli objavu