Naslovnica CRKVA Međugorje je spremno za proslavu 36. obljetnice Gospina ukazanja

Međugorje je spremno za proslavu 36. obljetnice Gospina ukazanja

Podijeli objavu

Hodočasnički putevi ovog vikenda u Međugorje će dovesti desetine tisuća hodočasnika iz cijeloga svijeta. No, najveći broj njih očekuje se iz BiH, Hrvatske i ostatka regije.

Desetke pa čak i stotine kilometara udeljeni od Međugorja brojni će sa svojim zavjetima i molitvama pješice hoditi u čast Djevici Mariji i 36. obljetnici njezina ukazanja. Za program obilježavanja obljetnice i doček hodočasnika sve je spremno, javlja Naša TV.

Da bi sve prošlo kako treba i da ne bi došlo do narušavanja javnog reda i mira pobrinut će se i policijska uprava Mostar. Poručili su kako će raditi pojačano na kontroli prometa, kako će biti pojačan broj policijskih službenika u Općini Čitluk i Međugorju te kako će naglasak biti stavljen na suzbijanje prosjačenja i džeparenja tijekom trajanja programa. Kada su u pitanju smještajni kapaciteti, ove godine bit će ih osigurano u dovoljnoj mjeri.

Od hodočasnika iz inozemstva i dalje u najvećem broju dolaze talijani i Poljaci.

Obljetnica Gospina ukazanja jedno je od nekoliko glavnih događaja kroz godinu u Međugorju, a samim time u to vrijeme je i najposjećenije. Nakon obilježavanja ove obljetnice pripreme će se usmjeriti ka festivalu Mladih koji započinje za nešto više od mjesec dana.