Naslovnica DRUŠTVO HGSS Čitluk – Međugorje samoinicijativno organizirao dežurstvo na Križevcu: Jučer imali pune...

HGSS Čitluk – Međugorje samoinicijativno organizirao dežurstvo na Križevcu: Jučer imali pune ruke posla!

Podijeli objavu
Foto: HGSS Čitluk - Međugorje

Kao i svake godine do sada Veliki petak na Križevcu je mjesto molitve kojeg pohodi veliki broj hodočasnika, a poučeni dosadašnjim iskustvom HGSS Čitluk – Međugorje samoinicijativno je organizirao cjelodnevno dežurstvo tijekom kojega je petnaestak članova stanice cijeli dan obilazilo Križevac.

Tijekom jučerašnjeg dana dana imali su pune ruke posla, neprestano su obilazili brdo Križevac, odradili su dva transporta i tri saniranja ozlijede uslijed pada.

„Oko 13:20 dobili smo poziv da je na Križevcu, na mjestu po najvećem broju nezgoda koje zovemo „SIPAR“ uslijed pada BiH državljanka teže ozlijedila nogu, ekipa koja je bila blizu u roku od par minuta stiže do unesrećene, te nakon pregleda vrši se imobilizacija noge u međuvremenu se priključuju ostali timovi koji su bili raspoređeni na postajama i pristupa se transportu. U podnožju je unesrećena predana Malteškoj ambulanti, na daljnju obradu.

Tek što se ekipa uspjela kratko odmoriti od transporta uslijedilo je novo raspoređivanje po postajama i novi transport. Oko 16:00 sati javljeno nam je da se na 12-toj postaji nalazi Engleska državljanka koja je pala i zadobila ozljedu gležnja. Nakon imobilizacije ustanovljeno je da unesrećena ne može hodati uz našu pomoć do podnožja, te je uslijedio transport unesrećene.

Također, u međuvremenu smo sanirali tri ozlijede nastale uslijed pada, te su hodočasnici mogli nastaviti dalje sami.“ –  objavljeno je na facebook stranici HGSS Čitluk – Međugorje.

Sramota: Članovi HGSS-a Čitluk – Međugorje unesrećene osobe spašavaju o svom trošku!

Podijeli objavu