Naslovnica DRUŠTVO Sramota: Članovi HGSS-a Čitluk – Međugorje unesrećene osobe spašavaju o svom trošku!

Sramota: Članovi HGSS-a Čitluk – Međugorje unesrećene osobe spašavaju o svom trošku!

Podijeli objavu

HGSS Čitluk – Međugorje jutros u 9 sati je zaprimio poziv iz Međugorja kako se na brdu Križevac nalazi unesrećena osoba.

Već u 9:30 sati su izašli na teren. Nakon obilaska svih staza nisu pronašli unesrećenu osobu, pa se su se spasitelji spustili u podnožje brda Križevac gdje su dva sata bili u pripravnosti zbog velikog broja hodočasnika koji su se nalazili na brdu.

Kako se moglo vidjeti na mjestu događaja HGSS-ovci su na intervenciju došli privatnim vozilom. Uistinu je žalosno, da ovi ljudi ostavljaju svoje obitelji, poslove i da slobodno vrijeme troše na spašavanje unesrećenih osoba, a da pri tom moraju koristiti vlastite automobile i gorivo kako bi izašli na teren.

Ukoliko ima bilo tko u Brotnju, Hercegovini, Dijaspori ili na planeti Zemlji, a može donirati novac ili bar neko pristojno kombi vozilo za prijevoz članova HGSS-a i njihove opreme to bi im itekako značilo.

Nažalost, za sada su malobrojni prepoznali njihovu potrebu, a sve što oni rade jest na volonterskoj bazi.

Trebamo svi zajedno zapitati je li nas sramota. Dok nam stotine tisuća gostiju dolazi sa svih strana u Međugorje i Brotnjo i tu ostave milijunske iznose, a tomu svjedoče najnoviji modeli „gospodara prstenova“ i „nišana“ na našim prometnicama, za to vrijeme pripadnici HGSS-a o vlastitom trošku spašavaju unesrećene osobe, mahom goste, po okolnim brdima.