Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Uskoro otvaranje najvećeg zabavnog parka u ovom dijelu Europe: Fun park Mirnovec...

  Uskoro otvaranje najvećeg zabavnog parka u ovom dijelu Europe: Fun park Mirnovec u Biogradu gradi se punom parom

  Podijeli objavu
  Foto: Dnevnik.hr

  U Biogradu je trenutačno jedno od najvećih gradilišta u Hrvatskoj. Na 45 tisuća četvornih metara površine nastat će zabavni park kakav Hrvatska još nije vidjela.

  Atrakcije su već stigle. Među njima je 30 metara visok Adria Eye, s kojeg će se vidjeti more i otoci, ali i mnoštvo drugih sadržaja za zabavu i podizanje adrenalina. Sve to na mjestu gdje se spajaju sjeverni i južni Jadran.

  “Smatramo da je Biograd bio idealna lokacija za ovakav park. Ta investicija je potpuno domaća. Uloženo je oko 95 milijuna kuna”, kaže Boris Kovaček, direktor Fun parka Mirnovec.

  Najveći zabavni park u ovom dijelu Europe bit će podijeljen u 3 cjeline. Činit će ga Divlji zapad, Gusarski grad i Svemir. Već je i poznato da će ulaznice stajati od 100 do 190 kuna.

  Na mjestu gdje su sada građevinski radnici, prvi bi posjetitelji trebali ući već krajem lipnja, a u prvoj godini poslovanja očekuje ih se i do 200 tisuća.

  Naći će tu i ugostiteljski sadržaji, suvenirnice. Od najveće ulaganja u hrvatskoj industriji zabave velika su očekivanja.

  “To nam može dovesti još investicija pošto je poznato da su takve destinacije, gdje su se izgradili parkovi takvog tipa, uvijek donijeli jedan još dodatan uzlet”, kaže Mihaela Kadija, direktorica TZ Zadarske županije

  Za dovršetak radova preostala su još 2 i pol mjeseca. Do početka ljeta sve mora biti tip-top.

  “Imamo 25 atrakcija u parku. Za neke treba jedan šleper, za nekih 5-6 šlepera, za nekih 18. Recimo, za ovo veliko oko, to su bila 3 velika kamiona”, kaže Boris Kovaček, direktor Fun parka Mirnovec

  Otvorenje zabavnog parka u Biogradu se nestrpljivo očekuje.

  Čim strojevi odu s gradilišta, a park otvori vrata gostima, zaposlenje bi u u njemu trebalo pronaći najmanje stotinu ljudi.

  IZVORDnevnik.hr
  Podijeli objavu