Naslovnica GOSPODARSTVO Kakav oglas za posao: Mjesečna zarada do 5000€

  Kakav oglas za posao: Mjesečna zarada do 5000€

  Nema nikakve veze za završenom školom i obrazovanjem

  Podijeli objavu

  Visoke plaće nisu više sinonim za stupanj obrazovanja. To svakodnevno potvrđuje veliki broj oglasa, gdje se doslovno bez školske spreme nudi zarada od nekoliko tisuća eura. Jedan takav trenutno je aktualan na domaćem portalu za pronalazak posla, a gdje poslodavac dispečeru nudi mjesečnu zaradu do 5000 eura.

  Donedavno su ovakve cifre bile apsolutno nedostupne domaćem stanovništvu, međutim, nedostatak radne snage i dolazak stranih tvrtki kod nas, doveo je do potpunog preokreta. Dobro plaćen posao i zavidne plaće mogu se vrlo lako pronaći samo ako se poznaju neke tražene vještine, što vrlo često nema nikakve veze za završenom školom i obrazovanjem.

  U oglasu za dispečera, američka kompanija koja posluje u Beogradu nema visoke uvjete koje bi potencijalni zaposleni trebali posjedovati. Iako bi mnogi pomislili da za zavidnu cifru koju nudi i traži nemoguće, to ovoga puta nije slučaj, prenosi Slobodna Dalmacija.

  Naime, kako je u oglasu navedeno prva i glavna stavka koja se očekuje od kandidata je da ima najmanje dvije godine radnog iskustva u industriji transporta. Kao drugi uvjet traži se znanje engleskog jezika, što je i očekivano. Posljednji od uvjeta koje poslodavac ima je spremnost na rad u popodnevnoj smjeni do ponoći, odnosno po američkom radnom vremenu.

  Odgovornosti koje bi radnik na spomenutoj poziciji imao su koordinacija ruta, upravljanje rasporedom i osiguranje da vozači imaju podršku koja im je potrebna za uspjeh.

  Osim zavidne plaće, koja se kreće od 1500 do 5000 eura, radnicima se nudi pristup najnovijoj tehnologiji, alatima i obuci koji će im pomoći da se istaknu u svojoj ulozi i ostvare pravi utjecaj na poslovanje.

  Kompanija navodi da nudi mogućnosti za rast i napredovanje u karijeri, pored konkurentne plaće nudi i bonus i proviziju i neograničen potencijal zarade.

  Slobodna Dalmacija

  Podijeli objavu