Naslovnica SPORT KINEZIS još jednom pokrenuo Mostar kroz projekt “Sportom do inkluzije”

KINEZIS još jednom pokrenuo Mostar kroz projekt “Sportom do inkluzije”

Podijeli objavu

Povodom obilježavanja Europskog školskog sportskog dana u sklopu projekta “Mostar prostori koji pokreću” udruga “Zdrav život -KINEZIS” u suradnji sa “Udrugom za Down sindrom Mostar” realizirala je natjecanje “Sportom do inkluzije” na inkluzivnim i osjetilnim terenima sportskog centra Kantarevac.

Glavni cilj ovog natjecanja je stvaranje inkluzivnog ozračja i sportske kulture za sve društvene skupine, posebno djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju. Natjecanje je pored sudionika projekta sa poteškoćama u razvoju okupilo više od stotinu djevojčica i dječaka školskog uzrasta iz različitih sportskih kolektiva koji djeluju na području grada Mostara poput “Ženskog košarkaškog kluba Zrinjski”, “Univerzalne sportske škole Sport Talent”, “Atletskog kluba Sanus Motus”, “Sportske akademije Dragons” i “Sportske akademije Mali most”.

U fantastičnoj atmosferi rezultat je ovoga puta bio u drugom planu naglasio je voditelj projekta i predsjednik udruge KINEZIS profesor Franjo Lovrić.

Profesor Lovrić nije krio zadovoljstvom uspješnom realizacijom ovoga natjecanja tvrdeći kako sport uz odgovarajući pristup može biti odličan kanal i inkluzivno sredstvo, što se pokazalo i ovim natjecanjem. Posebno veseli što su se natjecanju odazvali i drugi sportski kolektivi sa područja Grada, te se nadamo da će oni biti ti koji će nastaviti otvarati vrata svojih dvorana i klubova djeci sa poteškoćama u razvoju. Znamo da je to teško i izazovno, da zahtijeva dodatne napore u ljudskim i tehničkim resursima, ali je kao i svoj ostaloj djeci zaista neophodno te donosi višestruke benefite koji se direktno reflektiraju na kvalitetu života i zdravstveni status djece sa poteškoćama u razvoju. Stoga je potrebno učiniti dodatne napore kako bi se sport i sportske aktivnosti učinile dostupne svima. Hvala People in Need Bosnia and Herzegovina i Vladi Ujedinjenog Kraljevstva British Embassy Sarajevo što su prepoznali naš projekt kkao važan za grad Mostar i pružili mu financijsku podršku!

Podijeli objavu