Naslovnica GOSPODARSTVO Cijene hotelskih usluga u Neumu za čak 40 posto niže u usporedbi...

  Cijene hotelskih usluga u Neumu za čak 40 posto niže u usporedbi s ovim gradom

  Podijeli objavu

  hotelima u Neumu još ima nešto slobodnih mjesta, no od 10. srpnja popunjenost će biti stopostotna, potvrdio je za Hrvatski Medijski Servis predsjednik Udruge neumskih hoteljera Branimir Butigan.

  Za razliku od privatnog smještaja kojeg uglavnom koriste domaći turisti u hotelima osim domaćih ima i dosta stranih gostiju.

  -Najviše je Poljaka, Fancuza, Mađara, turista iz Srbije i Hrvatske, a posebno nas raduje što nam se ponovo vraćaju turisti s azijskih tržišta kaže Butigan za HMS.

  Na privlačnost Neuma svakako utječu i znatno povoljnije cijene u odnosu na turističke destinacije u susjednoj Hrvatskoj.

  -Pa mogu slobodno reći da su u usporedbi s, primjerice Makarskom, cijene hotelskih usluga u Neumu za čak 40 posto niže, pri čemu je kvaliteta usluga ista ili čak bolja, kaže predsjednik udruge hoteljera Neuma Branimir Butigan.

  Ističe kako otvaranje Pelješkog mosta nije imalo negativan učinak na Neum, osim na nekoliko trgovačkih radnji uz samu magistralnu, a da će se efekti izgradnje magistralne ceste Stolac- Neum, koja je jedini naš primorski grad povezala s ostatkom Hercegovine i Bosne i Hercegovine vidjeti tek ove godine s obzirom da je s izgradnjom obilaznice Stolac ova cesta tek odnedavno završena u punom profilu.

  -Očekujemo da će ovom cestom sada dolaziti puno kvalitetniji turisti i iz BiH, jer više neće morati prelaziti granične prelaze s Republikom Hrvatskom. Također, ukoliko bi došlo do razvitka aviolinija do mostarske zračne luke mogli bi smo i od toga ostvariti značajne benefite, pogotovo kad se radi o charter letovima, kaže Butigan za HMS.

  Napominje kako im je u početku mali problem stvarao ulazak Hrvatske u Shengen, no da se sada prohodnost granica značajno poporavila.

  HMS.ba

  Podijeli objavu