Naslovnica Najave Još tjedan dana do 12. Međunarodnih večeri folklora „Vionica 2023.“

Još tjedan dana do 12. Međunarodnih večeri folklora „Vionica 2023.“

Podijeli objavu

12. po redu Međunarodne večeri foklora „Vionica 2023.“ održat će se na sportskom centru Vionica od 14. do 16. srpnja, a organizatori, HKUD sv. Marko Vionica, za ovu godinu priprema vrlo bogat i sadržajan program.

Vionica će i ove godine ugostiti kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske, Makedonije, Mađarske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Međunarodne večeri folklora prvenstveno njeguju i održavaju tradiciju i izvornost svoga kraja, ali i ostalih krajeva kao i inozemstva (narodna nošnja, narodni ples, tradicijsko češljanje, tradicijski instrumenti, gastronomija i dr.)

Naime, manifestacija će biti otvorena u petak 14. srpnja nesvakidašnjim Gastro festom na kojemu će biti promovirana vina iz Baranje i slavonska kuhinja, a njih će predstaviti gđa. Janja Čeliković. Tijekom večeri nastupit će muška pjevačka družina Bocanjevački pajdaši i Muška pjevačka skupina HKUD-a sv. Marko Vionica.

Drugoga dana, u subotu 15. srpnja, na vioničkoj pozornici svo bogatstvo kuture i običaja krajeva iz kojih dolaze predstaviti: KUD „Šumari“ Vinkovci, KUD „Puračić“ Lukavac, HKUD „“Šurmanci“ Čapljina, KUD „Tribanj“ Livno, KUD „Mohač“ Mađarska, Pučki pjevači „sv. Nikola“ Metković kao i domaći fokloraši iz HKUD-a sv. Marko Vionica.
Za zabavni dio zadužen je Tamburaški sastav „Stari fenjer“.

Posljednjega dana manifestacije, u nedjelju 16. srpnja, nastupaju: KUD „Mladost“ Crna Gora, KUD „Krenica“ Gala Hrvatska, KUD „Drimkol“ Vevcani Makedonija, KUD „Mohač“ Mađarska, Folklorni ansambl „Đido“ Bogatić Srbija, Vukšićki bećari i HKUD sv. Marko Vionica. Tamburaški sastav Dukati nastupit će u zabavnom dijelu programa.

Kako bi sve išlo kao po koncu pobrinut će se popularni televizijski voditelj Branko Uvodić.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje folklora i tradicije da im se pridružite jer zabave zasigurno neće nedostajati, a pripremaju i vrlo bogatu tomobolu. Inače, oni koji budu imali najviše sreće, u subotu i nedjelju doma će otići s automobilom!

Brotnjo.info

Podijeli objavu