Naslovnica KULTURA Na Čerinu održana promocija animiranog filma “Nada” i knjige fra Marinka Šakote

Na Čerinu održana promocija animiranog filma “Nada” i knjige fra Marinka Šakote

Podijeli objavu

Sinoć je u prepunoj crkvi sv.Stjepana na Čerinu upriličeno prikazivanje nedavno nagrađenog kratkometražnog animiranog filma „NADA“ i predstavljanje knjige fra Marinka Šakote “Moguće? Danas?”

Spomenuti animirani film nakon premijerne izvedbe na otvaranju Didakovih dana odlazi na festivalska natjecanja širom Evrope,gdje doživljava veliki uspjeh i priznanje na jednom od najprestižnijih festivala u Cannesu
O knjizi Moguće?Danas?progovorio je fra Marinko Šakota,te kroz svoje izlaganje još jednom posvijestio važnost i snagu osoba kao što je bio fra Didak Buntić.

Projekciji filma prethodilo je obraćanje samoga autora Pere Petrušića koji je prisutne upoznao o procesu nastanka filma te ujedno izrazio veliku zahvalnost svima koji su neumorno radili i nisu htjeli odustati od ideje da film NADA ugleda svijetlo dana. Podsjećamo, osim autora Petrušića i društva Didak kao nositelja priče zahvalnost za nastanak filma ide Ernestu Markoti, Slavku Kneževiću te Gabrielu Prusini.
Pred samu projekciju filma, kao i na premijeri ,vrlo emotivnom i snažnom izvedbom Očenaša na aramejskom jeziku uvele su djevojke iz HKUD Didak te članica društva Andrijana Zubac uz čitanje prigodnih riječi fra Didaka Buntića.

Autor filma Pero Petrušić i nositelji ovoga zahtjevnog i vrijednog projekta HKUD DIDAK iz župe Gradnići od srca se zahvaljuju župljanima župe Čerin na srdačnom prijemu, koje se nakon službenog djela programa nastavilo u radosnom druženju i pjesmi u župnoj dvorani uz prisustvo mnogobrojnih župljana i gostiju.

Ovu lijepu večer snažnim glazbenim izvedbama upotpunila je ŽVS HKUD DIDAK.

Podijeli objavu