Naslovnica DRUŠTVO PPN Ludvig Pavlović 31. obljetnicu osnutka postrojbe proslavila u Čitluku

PPN Ludvig Pavlović 31. obljetnicu osnutka postrojbe proslavila u Čitluku

Podijeli objavu

Postrojba za posebne namjene Ludvig Pavlović u utorak je u Čitluku obilježila 31. obljetnicu osnutka postrojbe.

Povodom obilježavanja obljetnice osnutka postrojbe, koja je bila u sastavu Hrvatskog vijeća obrane tijekom Domovinskog rata, u Urednu načelnika općine Čitluk, Marin Radišić, načelnik općine Čitluk i Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk upriličili su prijam za predstavnike postrojbe i uzvanike, na kojem je Davor Đugum, predsjednik Udruge HVO-a „PPN Ludvig Pavlović“ uručio načelniku Radišići prigodni dar.

Pripadnici postrojbe, članovi obitelji poginulih i umrlih pripadnika PPN Ludvig Pavlović, pripadnici postrojbi HVO-a, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Hrvatskog narodnog sabora BiH, predstavnici Ministarstva obrane BiH, Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske, predstavnici ministarstava branitelja HNŽ i ZHŽ, predstavnici Oružanih snaga BiH, predstavnici Općine Čitluk i ostalih hercegovačkih gradova i općina, ali i gradova iz Republike Hrvatske, obilježavanje obljetnice nastavili su odavanjem počasti poginulim i umrlim braniteljima kod Spomen križa u Čitluku.

Vijence i svijeće kod Spomen križa položili su pripadnici postrojbe, izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora BiH, izaslanstvo Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske, predstavnici gradova i općina, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te predstavnici Ministarstva obrane BiH i Oružanih snaga BiH.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća kod Spomen križa održana je i zajednička molitva, nakon čega je u župnoj crkvi Krista Kralja slavljena misa. Misno slavlje započelo je čitanjem imena poginulih i umrlih pripadnika PPN Ludvig Pavlović, a misno slavlje predvodio je fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja – Čitluk.

Obilježavanje 31. obljetnice osnutka PPN Ludvig Pavlović završilo je u Hotelu Brotnjo, gdje su se nazočnima obratili Davor Đugum, predsjednik Udruge HVO-a „PPN Ludvig Pavlović“ i Marin Radišić, načelnik općine Čitluk.

– I ako godine čine svoje, mi pripadnici PPN Ludvig Pavlović svake se godine okupimo u ovako lijepom broju na našoj obljetnici, kako bi se prisjetili dana ponosa i slave te teških životnih trenutaka kada smo s puškom na ramenu, krunicom oko vrata i ponosom do neba branili i obranili svoju domovinu. Nažalost, u tim teškim vremenima brojni naši suborci su položili svoje živote i već desetljećima posjećujemo počivališta njihovih tijela, gdje se pomolimo i upalimo svijeće za pokoj njihovih duša. Nismo ih zaboravili. Oni su svakodnevno u našim mislima, srcima i molitvama. Događaji poput ovog današnjeg prigoda su da to učinimo u zajedništvu, baš kao i prije 31. godinu. Dragi suborci i prijatelji, vremena jesu teška, ali bilo je i težih i samo jedinstvo hrvatskog naroda nas može odvesti u svjetliju i bolju budućnost – poručio je Davor Đugum.

Također, Đugum je najavio kako će domaćin obilježavanja sljedeće obljetnice bit Grad Stolac, a u ime Općine Čitluk, nazočnima se obratio Marin Radišić, načelnik općine Čitluk.

– Pripadnicima PPN Ludvig Pavlović čestitam 31. obljetnicu osnutka, čestitam im na svemu onome što rade. Bili su primjer u Domovinskom ratu, ali su primjer i nakon Domovinskog rata kako se trebamo prisjećati poginulih i umrlih suboraca. U svemu tome trebaju ostati ustrajni i ne treba da nam netko drugi piše povijest. Mi trebamo čuvati uspomenu na Domovinski rat. Postrojbi Ludvig Pavlović još jednom čestitam i zahvaljujem na svemu što rade, a u svojim nastojanjima će uvijek imati podršku Općine Čitluk – kazao je načelnik Radišić i iskazao zadovoljstvo jer su obilježavanju nazočili predstavnici gradova iz RH te Ministarstva branitelja RH i podsjetio na započetu praksu posjeta učenika škola iz BiH koje rade po hrvatskom nastavnom planu i programu Gradu Vukovaru.

Poseban gost proslave bio je Mate Bulić, velik prijatelj PPN Ludvig Pavlović, koji je svoje prijatelje počastio dolaskom i nastupom, a valja kazati kako su proslavu 31. obljetnice osnutka PPN Ludvig Pavlović glazbeno obogatili muška klapa Trebižat i Grupa X, te da je program obilježavanja vodio novinar Mile Limov.

Citluk.ba

Podijeli objavu