Naslovnica DRUŠTVO Eko Mališani – Učimo od malih nogu

Eko Mališani – Učimo od malih nogu

Podijeli objavu

Broćanska udruga mladih, s partnerom Udruga mladih Agape iz Ljubuškog i nekolicinom članova HPD Brotnjo, osmislila je i pokrenula projekt “Eko mališani” u sklopu “Jačanja zelene mreže” koju uz financijsku podršku Veleposlanstva Republike Italije u BiH, implementira i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH).

Projekt se bavi edukacijom djece predškolske dobi o temama vezanim za ekologiju i zaštitu okoliša. Cilj nam je postići visoku razinu svjesnosti kod naših najmlađih o značaju i važnosti ekologije u svakodnevnom životu.

Projekt također podrazumijeva i eko akcije čišćenja prostora u blizini vrtića. Mladi iz svih krajeva BiH, uključujući članove Zelene mreže, će se pridružiti realizaciji aktivnosti projekata. Ako ste i vi zainteresirani pomoći, pozivamo vas da nam se pridružite u provedbi ovoga projekta u sljedeća 2 mjeseca. Za više informacija pišite nam na drustvene mreže @brocanskaudrugamladih

Ovaj projekt praktično pokazuje kompostiranje organskog otpada, pruža znanje o vrstama i načinima sortiranja otpada, provodi edukaciju o prednostima recikliranja i višekratne upotrebe reciklažnog otpada, provodi akcije čišćenja i kultiviranja vrtova lokalnih vrtića i podiže svijest mališana o obnovljivim izvorima energije.

Mi u BRUM-u smatramo da su ovakvi projekti prijeko potrebni kako bi naša dijeca, od malih nogu, stjecala navike i vrijednosti od kojih će uvelike ovisiti kvaliteta života u budućnosti.

Podijeli objavu