Naslovnica ZANIMLJIVOSTI VIDEO Hercegovački svatovi iz drugog pogleda

  VIDEO Hercegovački svatovi iz drugog pogleda

  Podijeli objavu

  Ovo doba godine pa sve do Uskrsa je zatišje po pitanju svadbi. Idealno vrijeme za uhvatiti malo vremena s ljudima koji su godinama neumorno u ovome poslu.

  Kaže se da su hercegovački svatovi postali skoro brend, da su prerasli sredinu u kojoj živimo kako god na to gledali.

  Mnogi od njih rade i po troznamenkasti broj svadbi godišnje. Konobari, svirači, i oni koji se prvi susretu s mladenkom na dan vjenčanja – fotografi.

  Robert Borovac je skupio 20 okruglih godina nazočnosti na veseljima drugih, jer ga upravo to veseli, spojio je ljubav i potrebu dok nam priča o svojim početcima.

  A uspjeli smo naći i nekoga s duplo dužim svatovskim stažom. Ivan “Nino” Pandža je glazbenik koji je svirao u nebrojenim mjestima i prilikama, objavio je i autorske pjesme, a nas je ugostio u prigodnom ambijentu uz gitaru koji je njegov instrument, jer što je vjenčanje bez zvučne kulise.

  -Danas su svadbe kao pravi koncert što i nije daleko od istine s obzirom na ljestvicu koju su postavili naši bendovi kako bi se izdvojili iz mase, kaže Pandža.

  Na kraju, kao što mladence više nitko ne tjera za koga i kada će se vjenčati – nadamo se, tako su i svi spomenuti običaji opcija na stolu. Uglavnom, tko voli veliko, raskošno i nezaboravno, u ovim krajevima to zasigurno može i dobiti.

  Pogledajte više u videu u nastavku:

  RTV Herceg Bosne

  Podijeli objavu