Naslovnica Obavijesti Priopćenje za javnost Policijske stanice Čitluk

Priopćenje za javnost Policijske stanice Čitluk

Podijeli objavu

Dana, 24. lipnja 2022. godine, (petak) s početkom u 16,30 sati, a na uočnicu 41-te obljetnice ukazanja Gospe u Međugorju, održati će se zavjetno Hodočašće u organizaciji Župe Krista Kralja u Čitluku i udruge „Zavjet Gospi”.

Organizatori su od nadležnog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija ishodovali Rješenje o suglasnosti za izmjenu režima prometa za vrijeme predmetnog hodočašća. Rješenje se odnosi na magistralnu cestu M-17.4, putni pravac Mostar – Čitluk – Tromeđa i to na dionicu od župne crkve u Čitluku do kružnog toka u Potpolju, u vremenskom periodu od 16,30 do 17,30 sati.

Shodno Rješenju i na temelju istog, policijski službenici mjesno nadležne policijske stanice Čitluk će organizirati i provesti preusmjeravanje prometa, i to:

  • Sva vozila koja prometuju iz putnih pravaca Čapljina, Ljubuški i Široki Brijeg preko Tromeđe, a u smjeru Mostara će biti preusmjerena na regionalnu cestu R-425, na dionicu Tromeđa-Donji Hamzići te dalje lokalnom cestom putnim pravcem Gornji Hamzići Blatnica- Garišta gdje je u mjestu Garišta priključak na magistralu M-17.4;
  • Sva vozila koja spomenutom magistralom prometuju iz pravca Mostara prema Tromeđi će biti preusmjerena u mjestu Garišta kroz lokalnu cestu na putnom pravcu Blatnica – Hamzići – Tromeđa.

U eventualnim slučajevima hitnih medicinskih i drugih intervencija i izvanrednih situacija, vozilima s pravom prvenstva prolaza će navedenom dionicom biti omogućen prolaz uz obveznu policijsku pratnju te prilagođenu brzinu i povećanu pozornost vozača i drugih sudionika.

Sve vozače savjetujemo da po mogućnosti u navedenom periodu ne koriste ovu dionicu navedene magistralne ceste, odnosno ukoliko nemaju izbora da poštuju naredbe i slušaju upute policijskih službenika te postupaju pažljivo i budu strpljivi!

Nadalje, pozivamo lokalno stanovništvo mjesnih zajednica Služnja, Donjih Ograđenika, Dragićine, Gornjih i Donjih Hamzića te Gornje i Donje Blatnice da uzmu u obzir očekivani pojačan promet kroz svoja sela u navedenom periodu te shodno tomu prilagode svoje prometovanje, tj. svedu ga na minimum uz obvezno poštivanje svih prometnih propisa.

Naposljetku, poziva se svo lokalno stanovništvo općine Čitluk koje će sudjelovati na najavljenom Hodočašću da ne parkiraju svoja vozila u neposrednoj blizini crkve u Čitluku već da ista (ukoliko nemaju izbor vozilo ostaviti kući zbog veće udaljenosti) parkiraju na nekom od dostupnih i predviđenih parkirališta, i to: parking plato stadiona ,,Bare”, parking firme ,,Soko”, parking kod bivše ,,Duhanske stanice”, parking između hotela ,,Brotnjo” i robne kuće te parking prostor kod Doma zdravlja u Čitluku.

Pobrojani parking prostori su na raspolaganju i hodočasnicima iz drugih župa koji s osobnim vozilima dolaze na hodočašće u Čitluk – stoji u priopćenju kojega potpisuje Željko Ostojić, zapovjednik PS Čitluk.

Brotnjo.info

Podijeli objavu