Naslovnica DRUŠTVO Savjetnica s posebnim položajem za pitanje Hrvata u BiH posjetila općinu Čitluk

Savjetnica s posebnim položajem za pitanje Hrvata u BiH posjetila općinu Čitluk

Podijeli objavu

Gospođa Žana Ćorić, savjetnica s posebnim položajem za pitanje Hrvata u BiH u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, posjetila je danas općinu Čitluk.

Posjet općini Čitluk, gospođa Ćorić započela je sastankom s Marinom Radišićem, načelnikom općine Čitluk i Predragom Smoljanom, predsjednikom Općinskog vijeća Čitluk, a nakon sastanka u Općini Čitluk posjet je nastavljen obilaskom objekata čiju izgradnju je sufinancirao Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske jedan je od istaknutijih partnera Općine Čitluk u realizaciji infrastrukturnih projekta. Ovaj ured u proteklom razdoblju osigurao je značajna sredstva za prvu fazu izgradnje sportske dvorane Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića, kao i za opremanje Edukacijsko-rehabilitacijskog centra „Sveti Josip Radnik“.

Stoga se danas Žana Ćorić, savjetnica s posebnim položajem za pitanje Hrvata u BiH u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH, u pratnji domaćina, susrela s prof. Adelom Škutor, ravnateljicom Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića i razgledala gradilište srednjoškolske sportske dvorane, nakon čega je posjetila edukacijsko-rehabilitacijski centar u Potpolju.

Tijekom posjeta Edukacijsko-rehabilitacijskom centru „Sveti Josip Radnik“, Matea Brekalo, v.d. ravnateljice ustanove koja skrbi o potrebama djece, mladih i odraslih osoba s teškoćama u razvoju, predstavila je ustanovu, a na poseban način gospođa Brekalo naglasila je jednu od najopremljenijih senzornih soba u regiji, kabinete za logopeda, edukacijsko-rehabilitacijskog terapeuta i fizioterapeuta te ostale sadržaje koji stoje na raspolaganju educiranom osoblju i osobama s teškoćama u razvoju.

Također, v.d. ravnateljice Matea Brekalo i Ivo Bevanda, zamjenik predsjednika Udruge Susret, upoznali su gospođu Ćorić s planiranim projektima koji su usmjereni na dodatno obogaćivanje sadržaja edukacijsko-rehabilitacijskog centra u Potpolju.

Citluk.ba

Podijeli objavu