Naslovnica Nekategorizirano VIDEO Turistički djelatnici iz Međugorja najavili prosvjede ispred Ministarstva vanjskih poslova u...

VIDEO Turistički djelatnici iz Međugorja najavili prosvjede ispred Ministarstva vanjskih poslova u Sarajevu

Podijeli objavu

Udruga turizma i hotelijera iz Međugorja je izrazila razočarenje jer Vijeće ministara BiH nije omogućilo lakši ulazak strancima s priznavanjem antigenskog testa, potvrde o cijepljenju ili preboljelom covidu, tvrdeći da bi to moglo posve unišiti ovu turističku sezonu.

“Odluka Vijeća ministara nema veze sa zdravim razumom. Ulazak u BiH na temelju antigenskog ili PCR testa, odnosno potvrde o cijepljenju ili preboljelom covidu je nešto što nema alternative ako želimo omogućiti rad u turizmu”, rekao je predsjednik udruge turizma i hotelijera iz Međugorja Davor Ljubić, prenosi Hina.

Na prptekloj sjednici Vijeća ministara, dvoje bošnjačkih članova ministrica vanjskih poslova Bisera Turković (SDA) i ministar obrane Sifet Podžić (DF) bilo je protiv zahtjeva kojega je uputila udruga turizma iz Međugorja, dok je osmero drugih, među kojima je bio i ministar Selmo Cikotić iz SDA, glasalo da se olakša ulazak stranaca koji sada u BiH mogu ući samo s negativnim PCR testom.

Ljubić je nakon sastanka s premijerom Hercegovačko-neretvanske županije Nevenkom Hercegom, koji je podupro zahtjeve turističkih djelatnika, rekao kako ulazak stranaca nije političko pitanje niti odluka koja pogoduje samo Hrvatima.

“To nije međugorsko ili hrvatsko pitanje, nego pitanje svih koji se bave turizmom u Mostaru, Sarajevu, Tuzli ili bilo kojeg drugog dijela BiH”, kazao je.

Najavio je za ponedjeljak održavanje mirnoga prosvjeda u središtu Sarajeva ispred sjedišta ministarstva vanjskih poslova.

Po Ljubićevim riječima turistički radnici očekivali su da će u ovoj sezoni uspjeti sanirati gubitke iz prošle sezone. No, ukoliko Vijeće ministara ne promijeni odluku o načinu ulaska stranaca i ova sezona će propasti, upozoravaju predstavnici udruge turizma.

Podijeli objavu