Naslovnica POLITIKA Mamić udario po Škori: Kako su se trebale dijeliti ministarske fotelje

Mamić udario po Škori: Kako su se trebale dijeliti ministarske fotelje

Podijeli objavu

Zdravko Mamić objavio je novi post na facebooku u kojemu navodi kako je korumpirani sudac Zvonko Vrban trebao biti ministar pravosuđa u slučaju da je Domovinski pokret pobijedio na izborima.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Subota je, u prijepodnevnim satima, koncem svibnja 2020 godine! Predizborna kampanja uoči parlamentarnih izbora koji su se održali 5.srpnja 2020. se zahuktava, a u Osijeku u Kolodvorskoj ulici br. 46. održava se tajni „radni doručak” onih (Domovinskog pokreta) koji su bili uvjereni da će participirati u slaganju nove vlasti nakon parlamentarnih izbora. Osim domaćina ,,radnog doručka” Darka Bajte poznatog kako igra sa svim političkim opcijama, samo da zadrži svoju poziciju u vlasti, sudjeluju predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i moderator „radnog doručka” predsjednik Županijskog suda u Osijeku Zvonko Frutek Vrban.

Razlog tajnog sastanka, je kontrola nadolazećih parlamentarnih izbora gdje je Zvonko Frutek Vrban predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva kojeg se zadužuje da izbori u IV izbornoj jedinici prođu na način koji će zadovoljiti političke ,apetite” Miroslava Škore i njegova Domovinskog pokreta.

Zvonko Frutek Vrban za protuuslugu traži od Miroslava Škore da u slučaju uspjeha Domovinskog pokreta u nadolazećim izborima, njemu, toj bolesno ambicioznoj nakazi, osigura mjesto budućeg ministra hrvatskog pravosuđa. Miroslav Škoro mu daje riječ, da će Zvonko Frutek Vrban biti novi ministar pravosuđa u RH, nakon održanih nadolazećih izbora i slaganja buduće Vlade RH. Pružaju si ruke (Škoro/Frutek) i u tajnosti nakon nekoliko sati „radnog doručka” se razilaze u nadi da će taj susret ostati tajna.

Međutim, kako se „zemlja zaklela raju” da se sve tajne saznaju, ubrzo je procurila informacija o tajnom Frutek-Vrban/Škoro sastanku, a o čemu je osobno bio i upoznat tadašnji ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković sa prijedlogom da pokrene razrješenje predsjednika Županijskog suda u Osijeku Zvonka-Frutek Vrbana jer je po zakonima RH izričito zabranjeno, da se suci, a naročito članovi i predsjednici lzbornih povjerenstava direktno miješaju u politiku.

No, Dražen Bošnjaković kao tadašnji ministar pravosuđa, kao i inače, nije imao „muda” pokrenuti postupak za razrješenje Zvonka-Frutek Vrbana, sa mjesta predsjednika Županijskog suda zbog direktnog miješanja u politiku i izborne procese pred kojima je bila Hrvatska u tom trenutku, a što je bio dužan učiniti!

Ne očekujem da će ovu istinu priznati, kako Zvonko-Frutek Vrban, tako i Miroslav Škoro, ali neka budu svjesni da su tom „radnom doručku” gdje su se dijelile ministarske fotelje u kući pokojne majke Darka Bajte u Kolodvorskoj ulici broj 46, bili prisutni i drugi svjedoci tog mafijaškog „radnog doručka”, poput gastroenterologa dr. Silvija Mihaljevića iz KBC-Osijek, dr.med. Željka Špiranovića inače vlasnika medicinske klinike i Zdravstvene ustanove dr. Špiranović, specijalizirane za medicinu rada i športa u Osijeku, Zdravko Josić zvani Zvrki…

Ministre Ivan Malenica, Državno sudbeno vijeće, Premijeru Andrej Plenković i Predsjedniče Zoran Milanović što čekate? Ovi likovi rade o glavi hrvatskom narodu, vama i demokraciji, zar jedan osuđenik kako me zovete mora braniti vrijednosti za koje je ginula hrvatska mladost? Provjerite koliko su puta mobiteli ovih gore navedenih bili na istim lokacijama! Zar samo to nije dovoljan razlog za razriješi kriminalca Zvonko Frutek Vrban sa mjesta predsjednika Županijskog suda?

Očito u ovoj politički isprepletenoj mafijaškoj državi, to nije moguće!” – napisao je Mamić.

Podijeli objavu