Naslovnica CRKVA FOTO-VIDEO: Zazvonila zvona na kapelici sv. Josipa na Bilima

FOTO-VIDEO: Zazvonila zvona na kapelici sv. Josipa na Bilima

Podijeli objavu

Danas je na blagdan Svetog Josipa Radnika na Groblju Mira na Bilima, župa Goranci, proslavljena sveta misa koju je predvodio fra Miljenko Stojić, povjerenik HBK i BK BIH za hrvatski martirologij u hercegovačkim biskupijama i vicepostulator postupka mučeništva pobijenih hercegovačkih franjevaca.

Tom prigodom blagoslovljena su novo postavljena zvona na crkvi Sv. Josipa koja su po prvi put zazvonila i odaslala poruku mira svijetu, a na slavu Božju i za pokoj vječni svim Hrvatima koji život položiše za slobodu svoga naroda.

Postavljena zvona su dar prijatelja i dobročinitelja Nedjeljka Miličevića, koji je kum zvona. Napisi koji rese tri zvona su: „Hrvatski mučenici, molite za nas“, „Sv. Josipe, moli za nas“ i „Kraljice mira, moli za nas“.

Podsjetimo, crkvu svetog Josipa Radnika 2016. godine blagoslovio je biskup mostarsko-duvanjski i trebinjsko-mrkanjski msgr. Ratko Perić povodom obilježavanja Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima.

Na današnjem misnom slavlju nazočili su članovi Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk.

Brotnjo.info

Podijeli objavu