Naslovnica GOSPODARSTVO Poduzetnički centar: Vrgorac u samo 9 mjeseci iz EU fondova povukao više...

  Poduzetnički centar: Vrgorac u samo 9 mjeseci iz EU fondova povukao više od 8 milijuna kuna

  Podijeli objavu

  Ekonomistica Milka Beus u siječnju se prijavila za posao o kojem prema vlastitom priznanju nije imala pojma. Posao je dobila i postala direktorica Poduzetničkog centra Vrgorac, tvrtke koja mora proizvoditi novac.

  Ekonomistica iz Vrgorca, Milka Beus, u siječnju se, iako prema vlastitom priznanju nije imala pojma o europskim fondovima, prijavila na natječaj za direktoricu Poduzetničkog centra Vrgorac, piše Slobodna Dalmacija.

  Bila je to gradska tvrtka u nastajanju, osnovana na inicijativu gradonačelnika Ante Pranića, a koja je zamišljena kao savjetodavna pomoć poduzetnicima i poljoprivredinicima, ali i podrška gradu u apliciranju na europske fondove i provedbi projekata.

  Osim Milke, za posao se prijavila još samo jedna osoba. Dobila ga je Milka koja o europskim fondovima tada još nije znala puno toga, ali znala je zato dovoljno o novcu s kojim se dobro snalazila zahvaljujući prethodnom poslu u banci.

  U veljači, mjesecu u kojem je počela raditi, je prošla petododnevnu edukaciju nakon čega se primila knjige jer svaka uputa za prijavljivanje na neki natječaj zapravo je knjižica od 80 stranica.

  Milka objašnjava kako u cijeloj priči zapravo nema puno filozofije – ona i njezin kolega Teo Dodig, inače stručni savjetnik u Centru, svaku uputu za natječaj pročitaju i po 30-ak puta.

  Bitni su, kaže Milka za Slobodnu Dalmaciju, temeljitost, strpljivost i kreativnost.

  I očito je u pravu jer je s Teom u manje od 9 mjeseci iz EU fondova u Vrgorac povukla više od 8 milijuna kuna zbog čega su nedavno zaposlili i računovođu.

  Novac su, među ostalim, dobili za energetsku obnovu dječjeg vrtića, prenamjenu postojeće građevine u zgradu Poduzetničkog centra i potporu malim poljoprivrednim gospodarstvima. Najviše novca, čak 4,976.325 kuna dobili su za program zapošljavanja “Zaželi” u sklopu kojeg će se na dvije godine zaposliti trideset žena iz najranjivijih i najteže zapošljivih skupina.

   

  IZVORBrotnjo.info
  Podijeli objavu