Naslovnica DRUŠTVO FOTO: Maturanti jedanaestog naraštaja Gimnazije Ljubuški proslavili 50. obljetnicu mature

FOTO: Maturanti jedanaestog naraštaja Gimnazije Ljubuški proslavili 50. obljetnicu mature

Podijeli objavu

Maturanti ljubuške Gimnazije, koji su svoje srednjoškolsko školovanje završili 1966./1967. školske godine, obilježili su i proslavili 50. obljetnicu mature.

Bio je to tadašnji ukupno jedanaesti naraštaj ugledne ljubuške srednjoškolske ustanove, koja je dala snažan pečat razvoju školstva u zapadnoj Hercegovini.

Maturirala su četiri odjela s ukupno 90 učenika. Najviše ih je bilo iz Ljubuškog, ali bilo ih je i iz Čitluka, Gruda, Čapljine.

Spadaju među najuspješnije generacije iz koje su izrasli brojni akademski građani i uspješni i ugledni pojedinci. Među njima je i Ljilja Vokić, nekadašnja hrvatska ministrica obrazovanja, koja je rado iz Zagreba došla na okupljanje svojih školskih kojega i prijatelja. Život ih je odveo i raspršio po raznim stranama svijeta, najviše ih je u Hrvatskoj, potom u BiH te jedan broj u zapadnoeuropskim zemljama.

Nakon okupljanja, pozdravljanja i prigodnih riječi u nekadašnjoj svojoj školi, susret su nastavili ugodnim druženjem, evociranjem uspomena i večerom u lijepom ambijentu restorana na kupalištu Čeveljuša na Trebižatu.