Naslovnica POLITIKA Nenad Stazić u Hrvatskom saboru pripadnike HVO-a nazvao ubojicama djece!

Nenad Stazić u Hrvatskom saboru pripadnike HVO-a nazvao ubojicama djece!

Podijeli objavu

Saborski zastupnik SDP-a Nenad Stazić prozvao je u srijedu premijera Andreja Plenkovića zbog najave isplata mirovina pripadnicima HVO-a upitavši ga koliko će uzeti hrvatskim penzionerima da bi kupio jednu jedinu saborsku ruku, no premijer mu je uzvratio kako je tek riječ o “dosljednoj provedbi međudržavnih ugovora”.

“Nastojite okupiti većinu, nudite ministarstva i fotelje i to je legalno, uklapa se u koncept trgovačke demokracije bliske vama. Ali za mjesto u Saboru nudite i novac poreznih obveznika i njime hoćete isplatiti mirovine pripadnicima HVO-a. Ovdje nisu radili, ali mirovinu će dobivati, a hrvatski penzioneri koji su ovdje radili, sada kopaju po kontejnerima za smeće”,  poručio je Stazić tijekom saborskog aktualca, prenosi RTL Televizija.

Plenković mu je uzvratio kako je riječ o “dosljednoj provedbi međudržavnih ugovora”, kako su pripadnici HVO-a također sudjelovali u obrambenom ratu te im možemo biti zahvalni za ‘čuvanje leđa’.

“Hrvatska je 2006. potpisala međudržavni sporazum, postoje određene obveze i dugovanja prema pripadnicima HVO-a, njih je 6815, a odluke o isplati zaostalih mirovina donijela je vlada prije moje vlade. Ono što smo mi učinili ima veze sa ranije najavljenim odlukama i pripremema koje je napravio HZM-o da se krene u isplatu tih zaostalih mirovina i mi ćemo te obveze ispuniti”, uzvratio je Plenković.

Referirao se i na Stazićevu opasku kako je riječ o političkoj trgovini u Saboru.

“Mislim da ćete se složiti kako je teško da netko sam dobije 76 zastupnika samo i isključivo temeljem volje birača. Jesu li svi razgovori nakon izbora onda predmet političke trgovine koje je vodila i Vaša stranka? Ja mislim da nisu. Stranke imaju platforme s kojima žele razgovarati na opću dobrobit”, isticao je Plenković.

Stazić se međutim zapitao kako to da je Plenković krenuo u “ispunjavanje zakonskih obeza tek kad je izgubio većinu”.

“Ja se samo nadam da će oni pripadnici HVO-a koji su primjerice ubijali djecu i žene u Ahmićima, dobiti nešto veće mirovine. Najmlađa žrtva imala je samo tri mjeseca i predstavljala je opasnost i za Hrvatsku i za Hrvate. Možda je red da ubojice tog djeteta adekvatno nagradite mirovinom, krvarinom, kojom plaćate pokušaj da se domognete saborske većine”, poručio je Stazić Plenkoviću.

IZVORBrotnjo.info
Podijeli objavu