Naslovnica DRUŠTVO ČETVRT STOLJEĆA JE PROŠLO: Obilježena 25. obljetnica pogibije hrvatskog viteza Dragana Luburića...

ČETVRT STOLJEĆA JE PROŠLO: Obilježena 25. obljetnica pogibije hrvatskog viteza Dragana Luburića [FOTO]

Podijeli objavu

Danas je u sklopu obilježavanja 25. obljetnice vojno-osloboditeljske akcije HVO-a “Lipanjske zore”, u groblju u Ševač Njivama, općina Čapljina, služena misa zadušnica za sve Hrvatske bojovnike koji su poginuli akciji u akciji oslobađanja lijeve obalu Neretve od snaga srpsko-crnogorske vojske.

Na samom početku akcije, na današnji dan, 7. lipnja 1992. godine, u borbama svoj život gubi naš Brotnjak, Hrvatski vitez Dragan Luburić.

Nažalost, bolje sreće nisu bila ni četvorica bojovnika iz Gruda Vinko Bošnjak, Mate Ćorluka, Mate Glavaš i Vladislav Pandžić, koji su također nastradali na ovom mjestu.

Na današnjoj tužnoj obljetnici na mjestu stradanja uz obitelj pokojnog Dragana Luburića, okupili su se i njegovi suborci, pripadnici dirvezantskog odreda NVO Čitluk.

Među brojnima u Ševaš Njivama bili su čitlučki načelnik Marin Radišić, predsjednik OV Čitluk Predrag Smoljan, te  Lidija Šarac, Vinko Luburić i Zoran Sivrić predstavnici udruga iz Domovinskog rata, koji su položili vijenac na mjesto stradanja pokojnog Dragana, potom na mjesta pogibije četvorice njegovih suboraca,  kao i na spomen obilježje u Počitelju, gdje je održan središnji skup zahvale.