Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Stiže prva vruća ljetna epizoda koja ipak neće dugo potrajati

  Stiže prva vruća ljetna epizoda koja ipak neće dugo potrajati

  Podijeli objavu

  Danas, sutra i sljedećih nekoliko dana očekuje se vrlo nestabilna atmosfera u regiji. Pri tome će uz kišu, lokalne pljuskove i grmljavine ponovno postojati mogućnost za izraženije olujno nevrijeme uz grad, jak, vjetar, obilne pljuskove i intenzivnu grmljavinu, piše facebook stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

  Češći pljuskovi i lokalne nepogode mogući su na kopnu Hrvatske, sjevernom Jadranu, Srbiji, Kosovu, sjeveru Crne Gore i u Makedoniji.

  Više sunčana vremena, gdje samo lokalno ponegdje može biti kratkotrajnih pljuskova uz grmljavine, očekuje se na srednjem i južnom dijelu Jadrana, obalnim područjima Crne Gore i u Hercegovine.

  Ljetna epizoda

  Od vikenda ulazimo u vruću ljetnu epizodu, za koju će biti zaslužna anticiklona, koja će se sa sjevera Afrike širiti preko Sredozemlja dalje nad našu regiju i Balkan.

  Nakon kratkotrajnog osvježenja idućih dana uz ovu anticiklonu temperature će naglo porasti.

  Kulminacija vrućeg i sparnog vremena očekuje se između subote i srijede. Temperature koje bi mogli mjeriti u regiji, kretale bi se uglavnom između 24°C i 35°C.

  Čini se da ovo ipak neće dugo potrajati. Prognostički modeli daju mogućnost nove promjene vremena, uz osjetnije osvježenje i nove nepogode sredinom i u drugoj polovini sljedećeg tjedna.

  IZVORBrotnjo.info
  Podijeli objavu