Naslovnica KULTURA FOTO: Petar Ostojić broćanskoj publici predstavio svoje skulpture i crteže

FOTO: Petar Ostojić broćanskoj publici predstavio svoje skulpture i crteže

Podijeli objavu

Sinoć je u Galeriju Klub Matice hrvatske u Čitluku otvorena izložba skulptura i crteža akademskog kipara Petra Ostojića. Izložba skulptura i crteža upriličena je u sklopu programa obilježavana Dana općine Čitluk, a izložbu radova diplomiranog kipara i etabliranog restauratora organizirao je čitlučki Ogranak Matice hrvatske.

Dobrodošlicu ljubiteljima umjetnosti na početku sinoćnjeg programa poželio je prof. Andrija Stojić, predsjednik OMH Čitluk, koji je u uvodnom dijelu također predstavio umjetnika koji je rođen u Bijakovićima, diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje trenutno radi u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna koju je i sam pohađao.

Osvrćući se na postavljenu izložbu skulptura i crteža među kojim prevladavaju klasične teme, koje su neiscrpna inspiracija za umjetnike, Petar Ostojić kazao je kako su njegovi radovi pokušaji traganja za doživljajnim stvarnostima koje su prisutne u likovnoj umjetnosti, te da u svojim radovima koristeći najjednostavnije tehnike pokušava pokazati ono što je vidio.

Autor izloženih radova svima je srdačno zahvalio na dolasku, nakon čega je predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Predrag Smoljan u kratkim crtama podsjetio prisutne na već održani dio programa obilježavanja Dana općine Čitluk.

Govoreći o tradicionalnom međunarodnom stolnoteniskom turniru, smotri „Brotnju za rođendan“, malonogometnom turniru osnovnih škola, sinoćnjem programu, ali i onome koji će se održati 24. svibnja, Smoljan je naglasio da su organizatori programa, izvođači, autori i predstavljana književna djela vezana za Brotnjo što programu proslave Dana općine Čitluk daje posebnu vrijednost.

Izražavajući čast i zadovoljstvo što je dio programa obilježavanja 711. obljetnice prvog sačuvanog pisanog spomena imena Brotnjo i izložba akademskog kipara Petra Ostojića, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Predrag Smoljan izložbu je proglasio otvorenom.

Nastupom na saksofonu sinoćnji program glazbeno je obogatio Josip Prusina, učenik OGŠ Brotnjo, a valja napomenuti da je izložba prodajnog karaktera i da će u Galeriji Klub Matice hrvatske u Čitluku ostati postavljena mjesec dana.

IZVORCitluk.ba
Podijeli objavu