Naslovnica SPORT 22. Balkansko prvenstvo: Josip Leon Jerković osvojio srebro, Sara Raspucić broncu

22. Balkansko prvenstvo: Josip Leon Jerković osvojio srebro, Sara Raspucić broncu

Podijeli objavu

Na 22. Balkanskom prvenstvu održanom u Istanbulu nastupilo je oko 800 natjecatelja iz Turske, Hrvatske, Bugarske, Albanije, Kosova, Makedonije, Slovenije, Crne Gore, Srbije, Ruminjske i Bosne i Hercegovine.

U ovako jakoj konkurenciji i na ovako prestižnom natjecanju Karate klub Međugorje je imao 5 reprezentativaca koji su nastupali za Bosni i Hercegovinu, te su ostvarili odlične rezultate.

Josip Leno Jerković je postao viceprvak balkana u kategoriji dječaka 2006. godište -50 kilograma. Josip je nizao pobjede nad protivnicima iz Crne Gore, Turske i Srbije a u finalnom meču poražen je od predstavnika Srbije.

Sara Raspudić je osvojila brončanu medalju u kategoriji djevojčica 2004. godiste -54  kilograma. Sara je  u prvom kolu pobijedila predstavnicu Slovenije, zatim je izgubila od predstavnice Turske uz dosta sudačkih previda.

No, Turkinja ulazi u finale i Sari omogućuje da kroz repasaž dođe do medalje. Karatašica KK Međugorje u rezasažu pobjeđuje Srpkinju a zatim i Turkinju, te  osvaja svoju drugu medalju na Balkanskom prvenstvu.

Odlične nastupe su imali i ostali naši članovi: Ivan Ostojić, Jana Prusina i Miljenko Vasilj.
Ivan Ostojić je imao borbu za brončanu medalju, ali ovaj put nije imao sreće i na kraju je zauzeo 5. mjesto.
Jana Prusina izgubila je svoj meč od Srpkinje tijesno na odluku sudaca 3:2.
Miljenko Vasilj izgubio je svoj meč od predstavnika Turske također na odluku sudaca 3:2, priopćeno je iz KK Međugorje.

IZVORCitluk.ba
Podijeli objavu