Naslovnica KULTURA FOTO: Proslava Majčinog dan i svečani ispraćaj predškolaca

FOTO: Proslava Majčinog dan i svečani ispraćaj predškolaca

Podijeli objavu

U Dvorani sv. Josipa u Majčinom selu u četvrtak je održana proslava Majčinog dana i priređen svečani ispraćaj predškolaca iz Dječjeg vrtića „Sveta Mala Terezija“.

Na početku svečanosti dobrodošlicu nazočnim poželio je fra Dragan Ružić, ravnatelji Majčina sela.

– Ovo je dan kada majkama želimo čestitati i izraziti najljepše želje. Kada se kaže majka, onda kažu da nikakav pridjev, nikakva apozicija nije potrebna. Dovoljno je reći majka da se usta ispune – kazao je fra Dragan Ružić i majkama uputio iskrene čestitke, nakon čega se okupljenima obratila i s. Veronika Martinović, voditeljica Dječjeg vrtića Sveta Mala Terezija – Majčino selo.

Voditeljica Dječjeg vrtića Sveta Mala Terezija – Majčino selo podsjetila je da su već rani kršćani Majčin dan slavili na različitim festivalima koji su bili posvećeni Djevici Mariji, te naglasila da je moto ovogodišnje priredbe na kojoj su se okupili roditelji, braća i sestre, djedovi, bake i prijatelji polaznika vrtića „Majčica draga – život i snaga“.

Zajedničko svim proslavama Majčinog dana diljem svijeta je iskazivanje ljubavi i zahvale majkama za sve što su u životu pružile svojoj djeci. Upravo to učinili su i mališani iz Dječjeg vrtića Sveta Mala Terezija.  Mališani su čestitku svojim majkama izradili u obliku lijepe priredbe na kojoj su pokazali svoju maštovitost, razigranost, hrabrost, vještinu i ljubav koju gaje prema svojim obiteljima a posebno prema majkama.

– Danas naši predškolci imaju završnu priredbu i primaju diplome ovog vrtića, na kojima piše da su u ovom vrtiću učili: razgovarati s drugima, crtati, oblikovati, lijep se izražavati, služiti, slušati, odricati se, pjevati, biti prijatelji, igrati se i još mnogo toga, ali naučili su moliti… Toliko puta vidim ovu djecu da mole u igri. Djeco sretni smo da ste naučili moliti jer molitva je naša snaga. Čestitam vam djeco na ovom uspješnom radu, čestitam vašim odgajateljima koji su vas doveli do ovog svečanog trenutka i danas se raduju s vama. Hvala vam dragi roditelji na uspješnoj suradnji – kazala je na današnjoj priredbi s. Veronika Martinović, voditeljica Dječjeg vrtića Sveta Mala Terezija – Majčino selo.

Predškolcima koji na jesen sjedaju u školske klupe na kraju današnje priredbe uručene su svečane diplome, a lijepo druženje, baš poput ovoga danas, mališani, njihovi roditelji i odgajateljice zasigurno će imati i 23. svibnja za kada je najavljen zajednički izlet.

Dakle, sljedeći utorak mališani, roditelji i odgajatelji provest će na izletu tijekom kojeg će posjetiti Šćit i uživati u muzeju Franjevačkog samostana Rama – Šćit koji svojim posjetiteljima nudi brojene sadržaje.

IZVORBrotnjo.info
Podijeli objavu