Naslovnica DRUŠTVO VIDEO Predsjednica objavila video iz Lourdesa: “Herceg Bosno srce ponosno” orilo se...

VIDEO Predsjednica objavila video iz Lourdesa: “Herceg Bosno srce ponosno” orilo se Svetištem u Francuskoj!

Podijeli objavu

Međunarodno vojno hodočašće u Lourdesu jučer je svečano otvoreno, a naravno, u poznato svetište stigla je i Hrvatska vojska i policija.

Na otvorenju dvadeset i petog hodočašća Hrvatske vojske i policije prisustvovali su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general pukovnik Drago Matanović, prenosi HINA.

Predsjednica je danas preko svog Instagrama prenijela djelić atmosfere iz Francuske, a ako je suditi po kratkom video-uratku, čini se da je raspoloženje poprilično veselo. Na snimci Grabar-Kitarović u društvu ministara i pripadnika HV-a i policije pjeva Thompsonovu ‘Lijepa li si’.

Ovogodišnje hodočašće je i jubilarno dvadeset i peto na kojem sudjeluju Oružane snage Republike Hrvatske i pripadnici policije. U hodočašću sudjeluje  oko 800 hrvatskih vojnika, policajaca i branitelja predvođenim vojnim biskupom Jurom Bogdanom. Zapovjednik 25. hodočašća Hrvatske vojske i policije je brigadni general Miroslav Kovač.

Ovogodišnje hodočašće u Lourdes odvija se pod motom „Daruj nam mir“, a na njemu sudjeluju pripadnici oružanih snaga iz šezdesetak država. Hodočašće završava svečanim koncelebriranim euharistijskim slavljem u nedjelju 21. svibnja 2017. godine, navode iz MORH-a.

#Lourdes #hodocasce #nekavidedanasima

Objavu dijeli Kolinda Grabar-Kitarović (@predsjednicarh)