Naslovnica DRUŠTVO FOTO: Maturalna zabava 40. naraštaja čitlučke Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića

FOTO: Maturalna zabava 40. naraštaja čitlučke Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića

Podijeli objavu

U prekrasnom ozračju  čitlučkog hotela Kaktus u petak je 252-je maturanata i maturantica 40. naraštaja čitlučke Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića na svečan način večeras proslavljaju maturalnu zabavu kojom obilježavaju vlastiti ispit zrelosti i završetak srednjoškolskog obrazovanja, jednog od najljepših razdoblja u svom životu.

Okupljanje maturanata počelo je u 18 sati ispred hotela Kaktus u Čitluku gdje su ih pratili roditelji i prijatelji, a neprekidno su bljeskali fotoaparati i kamere bilježeći taj značajni trenutak u životu mladih Brotnjaka. Odjeveni u svečane haljine i odijela vesele djevojke i mladići blistali svojom su mladošću, ljepotom, lepršavošću i sretnim licima očaravali sve koji su ih imali prigodu vidjeti i uživati u njihovoj sreći, modernim kreacijama odjeće i prekrasnim frizurama.

Divna gesta maturantica

Potom su u parovima ušli u hotel gdje je uslijedilo još jedno obvezno fotografiranje i snimanje. Cijele noći na rukama maturantica isticale su se prekrasne bijele narukvice s cvjetovima što su ih s mnogo ljubavi i umijeća izradili štićenici čitlučke Udruge Susret  koja okuplja roditelje i prijatelje djece s posebnim potrebama iz Brotnja. Tom divnom gestom maturantice su osobama s posebnim potrebama uputile snažnu poruku  razumijevanja, prijateljstva, ljubavi i potpore,

Mario Pehar proglašen za učenika generacije

Na svečanoj večeri  i zabavi prigodnim se riječima maturantima obratila ravnateljica škole Adela Škutor koja im je čestitala na uspješnom završetku srednjeg obrazovanja, zahvalila im na korektnom odnosu prema školi i profesorima te im poželjela svaku sreću u životu i uspjeh u daljnjem obrazovanju.

Prema ravnateljičinim riječima među ovogodišnjim maturantima čak je 27 učenika koji su sva četiri razreda  te srednje škole završili odličnim uspjehom i uzornim vladanjem. Iako je to bilo teško, ipak je  za najboljeg učenika generacije proglašen Mario pehar, učenik IV. 2 razreda Opće gimnazije. Uz to što je svih osam razreda osnovne i sva četiri razreda srednje škole završio odličnim uspjehom i iz svih nastavnih predmeta samo odlične ocjene i uzorno vladanje, Mario je na županijskim natjecanjima i iz matematike i iz fizike osvojio treće mjesto, a na federalnom natjecanju iz fizike 16. mjesto., a poznat je i kao vrsni sportaš. Zbog tog uspjeha stekao je pravom izravnog upisa na strojarstva. Tom vrsnom učeniku ravnateljica škole Adela Škutor uručila je posebno priznanje – skupocjeni zlatnik s likom fra Slavka Barbarića čije ime s ponosom nosi čitlučka Srednja škola i vrijednu knjigu Kao i proteklih godina zlatnik mu je darovala Turističke agencije G-tours u vlasništvu Davora Ljubića.

Tijekom maturalne zabave razrednici su uručili prigodna priznanja i nagrade odličnim učenicima svojih razrednih odjela.

Uslijedio je bogat i raznovrstan program što su ga osmislili sami maturanti pa će maturalna zabava, uz glazbu, ples i pjesmu, zasigurno trajati do jutarnjih sati.  A da ta jedinstvena i nezaboravna noć slavlja, opuštenosti, sreće i druženja, kojeg će se maturanti sjećati cijeli život, pobrinuo se poznati glazbeni sastav Brotnjo iz Čitluka.