Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Doznajte kakvo nas ljeto očekuje!

  Doznajte kakvo nas ljeto očekuje!

  Podijeli objavu

  Dugo razdoblje toplog vremena, uključujući i nekoliko opasnih toplotnih udara, obilježit će vremenske prilike tijekom ljeta širom južne i istočne Europe, objavio je AccuWeather.com.

  Dugo, toplo ljeto i duža razdoblja s temperaturama iznad prosječnih za to doba godine obuhvatit će prostor od Italije do Balkanskog poluotoka, prenosi Klix.ba.

  Nasuprot tome, stanovnici Velike Britanije i Irske neće se baš ugrijati ovog ljeta, a između ovih područja s različitim vremenskim prognozama naći će se zemlje od Francuske do Češke sa čestim olujnim vjetrovima.

  Našu regiju posebno u srpnju i kolovozu očekuju opasne vreline i temperature iznad 32 stupnja celzijusa koje će se zadržavati i duže od tjedan dana.

  “Rekordno visoke temperature moguće su tijekom najintenzivnijih toplotnih valova”, upozorava meteorolog Alan Reppert.

  Makedoniji, Bugarskoj, Mađarskoj i Rumunjskoj prijeti najveća opasnost od vrućina, a meteorolog Tyler Roys dodaje da će drugi problem predstavljati smog i loša kvaliteta zraka.

  Ekstremne vrućine u južnoj i istočnoj Europi ograničit će količinu oborina, što će povećati rizik od suše unatoč iznadprosječnim oborinama od siječnja do travnja.

  Širom Balkana nastavit će se stradanje usjeva koji su već pogođeni proljetnom hladnoćom, a sada im slijede nedostatak oborina i intenzivna vrućina tijekom ljeta.

  IZVORBrotnjo.info
  Podijeli objavu