Naslovnica POLITIKA Za umirovljenje zaposlenika 1.500.000 KM

Za umirovljenje zaposlenika 1.500.000 KM

Podijeli objavu

Vlada FBiH je usvojila Program utroška dijela proračunskih sredstava utvrđenih za 2017. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije na poziciji “Tekući transferi i drugi tekući rashodi – Subvencije javnim poduzećima za uplatu doprinosa za MIO u svrhu umirovljenja zaposlenika”, u iznosu od 1.500.000 KM.

Cilj Programa je financiranje neizmirenih obveza poduzeća na osnovu uplate za MIO zaposlenicima koji ostvaruju uvjete za umirovljenje do kraja proračunske 2017. godine, prenosi Večernji List.

Sredstva su namijenjena javnim poduzećima, odnosno poduzećima u kojima je državni kapital zastupljen s više od 50 posto.

Riječ je o poduzećima čija je osnovna djelatnost vezana za metalnu, elektro i automobilsku industriju, zatim građevinsku, drvnu, papirnu i grafičku industriju, za proizvodnja tekstila, kože i obuće, kemijsku i industrija gume i plastike, te namjensku industriju.

Korisnici sredstava su poduzeća sa sjedištem u Federaciji BiH i koja imaju najmanje 50 zaposlenika. Program će trajati do utroška sredstava, a sredstva će biti dodijeljena na osnovu javnog poziva.

 

IZVORVečernji List
Podijeli objavu