Naslovnica KULTURA OGŠ Brotnjo pobrala pohvale za organizaciju natjecanja učenika i studenata glazbe

OGŠ Brotnjo pobrala pohvale za organizaciju natjecanja učenika i studenata glazbe

Podijeli objavu

Posljednjeg dana 20. Otvorenog federalnog natjecanja učenika i studenata glazbe – „Čitluk 2017.“ u prostorijama Sveučilišta Hercegovina upriličena je konferencija za novinare.

Na njoj su svoje dojmove vezane za natjecanje s predstavnicima medija podijelili: gosp. Dževad Šabanagić, predsjednik Udruženja muzičkih/glazbenih i baletnih pedagoga Federacije BiH, gosp. Jure Sušac, ravnatelj Osnovne glazbene škole Brotnjo iz Čitluka, gosp. Mladen Jelović, ravnatelj Osnovne glazbene škole „Franjo S. Vilhar“ iz Livna i gosp. Josip Dujmušić, ravnatelj Osnovne glazbene škole „Jakova Gotovca“ iz Novog Travnika.

Na početku konferencije gospodin Šabanagić je kazao kako je na ovogodišnjem natjecanju nastupio impozantan broj natjecatelja u jako zahtjevnim disciplinama, te da su ocjenjivači imali priliku čuti i ocijeniti mnogo izvrsnih učenika i studenata glazbe na izuzetno kvalitetno organiziranom natjecanju.

Osvrćući se na natjecanje gospodin Šabanagić je ocijenio da je evidentan napredak u glazbenoj pedagogiji i napredak kod učenika, te pohvalio sve koji su na bilo koji način bili uključeni u organizaciju natjecanja.

Također, Šabanagić je i danas ponovio svoje stavove o važnosti utemeljenja srednje glazbene škole izrečene na svečanom otvaranju i na prijemu kod načelnika općine Čitluk Marina Radišića, uz ocjenu da bi srednja glazbena škola u Brotnju, uzimajući u obzir sve viđeno u proteklih nekoliko dana, ali i ranije, samo za nekoliko godina bila izvanredna glazbena škola.

Osnovnoj glazbenoj školi Brotnjo bila je čast biti domaćin 20. Otvorenog federalnog natjecanja učenika i studenata glazbe. Naš cilj je bio biti dobri domaćini i željeli smo da svaki sudionik natjecanja, svako dijete, ali i profesori i roditelji ponesu pozitivnu sliku o nama i da im Čitluk, Međugorje, Bijakovići  i Brotnjo kao kraj ostanu u lijepom sjećanju – izjavio je ravnatelj OGŠ Brotnjo Jure Sušac i izrazio nadu da je veliki broj nastavnika, učenika, roditelja i volontera uključenih u organizaciju uspio biti dobar domaćin, omogućiti ugodno druženje i poboljšati suradnju između glazbenih škola.

Inače, u trenutku održavanja konferencije natjecanje još nije bilo završeno no već su bili postignuti izvrsni rezultati. 107 učenika i studenata glazbe koji su nastupili na natjecanju osvojili su prvu nagradu, a 11 natjecatelja za svoje nastupe ocijenjeno je s maksimalnih 100 bodova.

Podaci su to koje je na konferenciji obznanio gosp. Mladen Jelović, koji je kao predstavnik prošlogodišnjeg domaćina natjecanja i ove godine svojim iskustvom pripomogao u organizaciji kao član Savjeta i Organizacijskog odbora.

Svojim kolegama mogu čestitati na jako uspješno organiziranom natjecanju. Natjecanje u Brotnju okupilo je oko 500 natjecatelja. Zajedno sa profesorima i roditeljima više od 1000 ljudi je u ova četiri dana prošlo kroz i bilo u Međugorju – izjavio je gospodin Jelović.

Čestitke organizatorima uputio je i Josip Dujmušić, ravnatelj Osnovne glazbene škole „Jakova Gotovca“ iz Novog Travnika, a domaćin sljedećeg ovakvog natjecanja bit će upravo Novi Travnik.

Čast nam je da će domaćin predstojećeg natjecanja u 2018. godini biti Lašvanska dolina, gradovi Novi Travnik i Travnik. To natjecanje će zajednički iznijeti Osnovna i Srednja glazbena škola Jakova Gotovca Novi Travnik  i Osnovna muzička škola Travnik… Nadam se da ćemo biti dobri domaćini, da ćemo napraviti jedno lijepo glazbeno druženje, ali isto tako da ćemo uspješno promovirati nove mlade glazbene talente kao i rad glazbenih škola u BiH, no i u zemljama okruženja. Domaćinima ovogodišnjeg natjecanja OGŠ Brotnjo na čelu s ravnateljem Jurom Sušcem, njihovim zaposlenicima, učenicima, sjajnim volonterima koje smo vidjeli ovdje upućujem iskrene čestitke – kazao je ravnatelj Dujmušić.

Ravnatelj Dujmušić kazao je također da se osjećao jako ugodno u Međugorju i da su „umjetnost i duhovnost sestre blizanke“.