Naslovnica POLITIKA VIDEO “Nuklearni udar” u Hrvatskoj: Plenković na sjednici Vlade smijenio tri ministra...

VIDEO “Nuklearni udar” u Hrvatskoj: Plenković na sjednici Vlade smijenio tri ministra iz Mosta

Podijeli objavu

Nakon što tri Mostova ministra nisu podržala odluku Vlade da se na zahtjev upućen Saboru za izglasavanjem povjerenja ministru financija Zdravku Mariću dade negativan odgovor, premijer Andrej Plenković je potom rekao tajnici Vlade da pripremi odluku o njihovu razrješenju. Riječ je o ministrima Vlahi Orepiću, Slavenu Dobroviću i Anti Šprlji.

Vlada je danas u dnevni red na samoj sjednici uvrstila davanje očitovanja Hrvatskome saboru u vezi s Prijedlogom za pokretanje pitanja povjerenja dr. sc. Zdravku Mariću, ministru financija u Vladi Republike Hrvatske (predlagatelji: 46 zastupnika u Hrvatskome saboru).

”Nastavljamo prijedlogom za pokretanje pitanja povjerenja Zdravku Mariću, riječ je o prijedlogu koji je podnio određeni broj zastupnika u Saboru, a na koji smo pripremili očitovanje Vlade RH. Ono u svom sadržaju iznosi argumente na temelju kojeg Vlada RH ne prihvaća navode u ovoj inicijativi, predvođene prije svega SDP-om, kao glavnom oporbenom strankom, i jasno i argumentirano odgovaramo i na aluzije koje se odnose i na eventualne sukobe interesa ministra financija i njegovih odluka u HBOR-u kad je riječ o kreditima za dio kompanija u koncernu Agrokor.