Naslovnica DRUŠTVO In memoriam – prof. Mile Pavlović (2020.-2023.)

In memoriam – prof. Mile Pavlović (2020.-2023.)

Podijeli objavu

Na današnji dan 2020. godine prestalo je kucati srce prof. Mile Pavlovića, velikog čovjeka i sjajnog novinara. Preminuo je u 76. godini života nakon kraće bolesti.

Rođen 4. siječnja 1945. godine u Trebižatu, cijeli svoj radni vijek (više od 50 godina) proveo je u Čitluku, gdje je bio nastavnik, a potom i jedno vrijeme ravnatelje u Osnovnoj školi fra Didaka Buntića.

Jedan je od osnivača Matice hrvatske u Čitluku 1970./71., kao i obnovitelja 1991. godine. Potez koji je povukao te 1991. godine je šokirao mnoge u tadašnjoj državi, a to je bilo uvođenje hrvatskog nastavnog programa i vjeronauka u Osnovnu školu u Čitluku, koja je tako bila predvodnica u BiH.

Uz to što je bio veliki domoljub, aktivni je sudionik svih društeveno političih događaja u Čitluku tijekom demokratskih promjena. Bio je vijećnik HDZ BiH u Općinskom vijeću Čitluk te zastupnik u Skupštini Hercegovačko-neretvanskoj županiji nakon njezinog osnivanja.

Novinarstvo je jednostavno obožavao, bilo je dio njega. Suradnik Večernjeg lista bio je od 70-ih godina prošloga stoljeća, Radija Herceg Bosne od njegovog osnutka, kao i portala Brotnjo.info od samih početaka.

Počivaj u miru Božjem dobri čovječe!

Brotnjo.info

Podijeli objavu