Naslovnica TURIZAM Suncokret – Sunflower Award: Podrumi Andrija s Blatina festom nominirani u kategoriji...

Suncokret – Sunflower Award: Podrumi Andrija s Blatina festom nominirani u kategoriji “Vinski turizam”

Podijeli objavu

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ uz domaćinstvo Osječko-baranjske županije organizira svečanost dodjele nagrade „Suncokret – Sunflower Award“ koja će se održati 30. studenog 2023. godine u Osijeku, u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije, Gospodarska zona 10, s početkom u 19,00 sati.

Ove će godine na svečanosti prvi put biti dodijeljena Povelja za poseban doprinos razvoju i promociji ruralnog turizma „Nagrada dr. sc. Eduard Kušen“ kojom se odaje priznanje osobi koja je ostvarila izvanredne napore, trud i postignuća u razvoju i promociji ruralnog turizma.

Iz Hercegovačko-neretvanske županije prijavljena su dva projekta.

U kategoriji Vinski turizam prijavljeni su Podrumi Andrija d.o.o. Čitluk s projektom Blatina Fest. Projektom se, osim promocije i značaja sorte Blatina, nastoji predstaviti cjelokupni eno-gastronomski kompleks Podruma Andrija u sklopu kojeg se nalazi i vinski podrum s kušaonicom, restoran, vinoteka te banka vina.

U kategoriji Ruralno turistički projekti prijavljeno je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ s projektom Strategija ruralnog razvitka Hercegovačko-neretvanske županije za razdoblje 2021.-2027.godina. Realizacijom projekata doprinosi se konkurentnosti poljoprivrede, jačanju svijesti o značaju, mogućnostima i potrebi razvoja ruralnog turizma, povezivanju poljoprivrednih proizvođača s turističkim sektorom kroz ponudu zdrave hrane i tradicionalnih proizvoda i sličnom.

Ruralni turizam važan je čimbenik reaktivacije i razvoja ruralnih područja koji pomaže očuvanju lokalnog identiteta, tradicije i običaja, štiti okoliš, jača autohtonu i ekološku proizvodnju te ga s pravom možemo nazvati budućnošću svjetskog turizma.

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ po jedanaesti put dodjeljuje nagrade onim najboljima, a ove godine za nju se natječe čak 197 prijavitelja u osam kategorija.

Podijeli objavu