Naslovnica SERVISNE INFORMACIJE Subota 25.11. je državni praznik, poznato prenosi li se na ponedjeljak

Subota 25.11. je državni praznik, poznato prenosi li se na ponedjeljak

Podijeli objavu

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine obavještava državna tijela, poslodavce i javnost kako se obilježavanje državnog praznika Dana državnosti koji pada u subotu ne prenosi na sljedeći radni dan.

Naime, Zakonom o proglašenju 25. studenoga Danom državnosti Republike Bosne i Hercegovine (“Službeni list RBiH”, broj: 9/95), utvrđeno da je 25. studeni – Dan državnosti Bosne i Hercegovine državni praznik, te da na taj dan državna tijela, poduzeća i druge pravne osobe ne rade.

Sukladno navedenom, 25. studeni – Dan državnosti Bosne i Hercegovine se kao državni praznik obilježava samo jedan dan i to na dan državnog praznika.

Kako ove godine 25. studeni pada u subotu, to će 25. studenoga 2023. godine biti neradni dan za ona državna tijela, poduzeća i druge pravne osobe koja rade subotom.

Sukladno navedenom, a imajući u vidu da se 25. studeni – Dan državnosti Bosne i Hercegovine obilježava samo na dan praznika, te da navedenim zakonom nije predviđeno prenošenje obilježavanja istog na neki drugi dan, to će se spomenuti državni praznik u tekućoj kalendarskoj godini obilježiti u subotu 25. studenoga 2023. godine, priopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike ujedno čestita Dan državnosti svim građanka i građanima Bosne i Hercegovine.

Podijeli objavu