Naslovnica Obavijesti Poliklinika Vitalis odgodila snimanja PET CT-om dok se ne potpiše ugovor sa...

Poliklinika Vitalis odgodila snimanja PET CT-om dok se ne potpiše ugovor sa ZZO-om

Podijeli objavu

Poliklinika Vitalis na svojoj stranici danas je objavila obavijest koja se odnosi na dijagnostičku uslugu snimanja PET CT uređajem.

Kako su naveli, Poliklinika Vitalis je odlučila odgoditi snimanja PET CT-a dok se ne potpiše ugovor sa nadležnim ZZO za pružanje usluge PET CT-a na teret istih, jer ovu skupu uslugu ne žele naplaćivati pacijentima.

Obavijest prenosimo u nastavku:

Poštovani pacijenti,

Nakon obavijesti ZZO HNŽ-a na svojoj web stranici da isti snosi u cijelosti snimanje PET CT-a za svoje osiguranike dobili smo veliki broj poziva od strane pacijenata da izvrše dijagnostičko snimanje u našoj ustanovi ali su obaviješteni od strane ZZO HNŽ-a da isti ni na koji način ne snosi troškove snimanja PET CT-a u Poliklinici Vitalis iako na svojoj službenoj stranici tvrde suprotno.

Naime, isti pišu jedno a rade drugo, odnosno mahom onkološke bolesnike šalju u privatnu ustanovu u Republici Hrvatskoj u kojoj plaćaju znatno višu cijenu po proceduri nego što je to u poliklinici Vitalis. Zašto, procijenite sami.

Obzirom da je ova procedura potrebna najtežim i najugroženijim pacijentima, mi kao ustanova nismo spremni privatno naplaćivati pacijentima i gurati ih u dodatne enormne troškove pa je Poliklinika Vitalis odlučila odgoditi snimanja PET CT-a dok se ne potpiše ugovor sa nadležnim ZZO za pružanje usluge PET CT-a na teret istih.

Očekujemo da će pružanje usluge PET CT-a otpočeti u što kraćem roku.

Podijeli objavu