Naslovnica CRKVA D.V. Ograđenik: Don Željko Majić predslavio misno slavlje povodom blagdana sv. Nikole...

D.V. Ograđenik: Don Željko Majić predslavio misno slavlje povodom blagdana sv. Nikole Tavelića

Podijeli objavu
Foto: Župa Čerin

U nedjelju, 12. studenoga 2023. godine na svetoj misi u 11:00 sati proslavljen je sv. Nikola Tavelić, patron filijalne crkve u Donjem Velikom Ograđeniku.

Sv. Nikola Tavelić je prvi hrvatski svetac, franjevac i mučenik. 1889. godine je postao blažen, a 21.lipnja 1970.proglašen je prvim hrvatskim svecem. Životna vodilja mu je bila vrednovanje duhovnoga života i sam je zaključio da je za njega “život Krist, a smrt dobitak”.

Foto: MZ Donji Veliki Ograđenik

Misno slavlje je predslavio velečasni don Željko Majić uz koncelebraciju čerinskoga župnika fra Velimira Bagavca.

Foto: MZ Donji Veliki Ograđenik

Don Željko se osvrnuo na život i djelovanje sv. Nikole i poručio nam kako je duhovni život nešto dublje, više i u tome se očituje ljubav Božja u nama i oko nas. Naglasio je kako svi mi trebamo Božju pomoć i da nas od Kristove ljubavi ništa ne može rastaviti.

Foto: MZ Donji Veliki Ograđenik

Svetoj misi su nazočili štićenici Caritasa ove biskupije iz Mostara čije su se rukotvorine mogle kupiti nakon sv.mise kako bi se njihov rad podržao.

Foto: MZ Donji Veliki Ograđenik

Nakon sv. Mise mještani sela su organizirali zajedničko druženje u osnovnoj školi, a budući da crkva u D. V. Ograđeniku slavi 50 godina od svog prvog blagoslova, ovaj veliki jubilej biti će proslavljen u vrijeme Došašća. Naime, gradnja crkve je započela 1969., a prva sveta misa je slavljena u vrijeme Božića 1971. godine.

Foto: Župa Čerin

Misno slavlje pjesmom uveličao je zbor iz Donjeg Velikog Ograđenika pod vodstvom Danijele Soldo.

Tekst: Župa Čerin / Foto: Župa Čerin i MZ Donji Veliki Ograđenik

Podijeli objavu