Naslovnica CRNA KRONIKA U Vrgorcu “štancali” lažne potvrde, sad je podignuta optužnica

U Vrgorcu “štancali” lažne potvrde, sad je podignuta optužnica

Podijeli objavu

Sve se događalo od konca 2020. do travnja 2021. u Splitu i Vrgorcu

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv vlasnika i direktora Poliklinike Petrović i još troje njegovih zaposlenika te protiv dvije osobe koje su tražile njihove usluge za dobivanje lažnih covid potvrda, vozačkih i dozvola za oružje, a da uopće nisu prošli liječničke preglede. Zbrajanjem svih vrsta tako izdanih dozvola dolazimo do brojke četrdeset.

Na teret im stavljaju zlouporabu položaja i ovlasti, izdavanje i upotrebu neistinite liječničke svjedodžbe te poticanje – piše Slobodna Dalmacija.

Liječnik Petrović koji je ujedno i direktor i vlasnik poliklinike u Splitu ali i u Vrgorcu tereti se da je od prosinca 2020. godine pa do travnja 2021. godine u ta dva grada kao liječnik obiteljske medicine te osnivač i odgovorna osoba poliklinike ovlaštene za izdavanje liječničkih svjedodžbi bio potaknut od više osoba s ciljem da te osobe i njihove obitelji ostvare nepripadajuću korist.

Petrović im je izdao više liječničkih svjedodžbi iako nisu prošli potrebne preglede, Dakle, kao odgovorna osoba iskoristio svoj položaj te ovjerio neistinite podatke pa je tako počinio četiri produljena kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti odnosno četiri kaznena djela izdavanja i uporabe neistinite liječničke svjedodžbe.

Tužiteljstvo za vlasnika poliklinike Petrovića te njegovog zaposlenika traži od suda bezuvjetnu kaznu zatvora, dok za ostalih četvero okrivljenih smatraju da će i uvjetna osuda postići cilj kažnjavanja.

Sve se događalo od konca 2020. do travnja 2021. u Splitu i Vrgorcu. Liječnika terete da je kao odgovorna osoba zdravstvene ustanove izdavao liječničke svjedodžbe iako ljudi nisu prošli preglede. Korištene su za dozvole za nošenje oružja, vozačke dozvole, naknadu za oboljenje, a izdano je i devet potvrda o preboljenju COVID-a.

Slobodna Dalmacija

Podijeli objavu