Naslovnica Najave Manifestacija “Kušanje mladog vina” u subotu u Gradnićima

Manifestacija “Kušanje mladog vina” u subotu u Gradnićima

Podijeli objavu

U organizaciji Matice hrvatske Čitluk u subotu 4. studenoga u Gradnićima će biti održana manifestacija “Kušanje mladog vina”.

Program u Staroj crkvi sv. Blaža  će započeti u 19 sati kada će u Etnografskom muzeju biti upriličeno Otvorenje izložbe crteža akademskih umjetnika Ivana Branka Imrovića i Roberta Budora (Zagreb) pod nazivom “Susreti i dodir” koji je korišten kao ilustracija za zbirku pjesama “Dodir” prof. Tihomira Nakića

Prorgam se nastavlja u Starom vinskom podrumu gdje će biti  predstavljanje projekta i izdanja Ogranka Matice hrvatske u Šibeniku “Tradicionalni dalmatinski pripravci i proizvodi od samoniklih i kultiviranih biljaka“, autora Borisa Dorbića i Zdenke Bilušić, a sa zanimljivim povijesnim činjenicama vezanim za temu nazočne će upoznati Miro Vukšić.

Svojim glazbenim točkama ovu će večer obogatiti učenici OGŠ Brotnjo, HKUD Brotnjo i Ženska klapa Lavandiere iz Preka (Republika Hrvatska).

Također nastupit će i muške klape, grupe i pojedinci uz prigodno kušanje mladog vina iz broćanskih vinarija uz jednostavan užitak u vrhunskim suhomesnatim delicijama iz pršutane Bura i brojne tipične, zdrave i autohtone gastronomske proizvode Hercegovine.

Tijekom večeri biti će upriličena primopredaja Povelja Matice hrvatske primljenih na Glavnoj skupštini u Zagrebu 28. listopada 2023. godine. Zlatna povelja za monografiju “Hardomilje” autora Jure Rupčića Ivanova te Srebrene povelje za monografiju “Vinogradarstvo i vinarstvo Brotnja” autora Tihomira Prusine i Jure Belje.

Brotnjo.info

Podijeli objavu