Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Ima domet od 700 kilometara: Autom godine proglasili vozilo koje još nije...

  Ima domet od 700 kilometara: Autom godine proglasili vozilo koje još nije na tržištu!

  Podijeli objavu

  Vrijeme je raznih izbora, bit će ih sve više do kraja godine. VW ID.7 još nije ni na tržištu, a već je proglašen autom 2024. godine u Njemačkoj. Žiri je ocijenio da treba honorirati rakošni domet električne limuzine od 700 km.

  Prošle godine titula Njemački automobil godine pripala je VW ID. Buzzu. Prethodnih godina pobjeđivali su Jaguar i-Pace, Porsche Taycan, Honda e i Hyundai Ioniq 6. Žiri ceremonije dodjele Njemačkog automobila godine sastoji se od 29 automobilskih novinara aktivnih u zemljama njemačkog govornog područja, zajedno s deset međunarodnih gostujućih članova žirija.

  VW ID.7 je dugačak gotovo pet metara te ima 286 KS u osnovnoj konfiguraciji. Uz električnu limuzinu možete birati između dvije vrste baterija s kapacitetom od 77 kWh i ID.7 Pro S s 85 kWh, uz koju je domet 700 km (brzina punjenja na DC punjačima 200 kW).

  – Tek smo predstavili naš ID.7, a već ga je uvaženi stručni žiri proglasio njemačkim automobilom godine – nevjerojatan uspjeh – kaže izvršni direktor Volkswagena Thomas Schäfer, kojega možete vidjeti i na fotografiji s osmjehom pobjednika.

  Revija HAK

  Podijeli objavu