Naslovnica POLITIKA Predsjedništvo HDZ-a BiH održalo proširenu sjednicu kao pripremu za Klauzuru

Predsjedništvo HDZ-a BiH održalo proširenu sjednicu kao pripremu za Klauzuru

Podijeli objavu

Danas je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru održana proširena sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH kojoj su nazočili članice i članovi stranačkih sastavnica, Predsjedništva Zajednice žena Kraljica Katarina Kosača, Mladeži i Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH.

Na sjednici su prezentirane i analizirane unutarstranačke aktivnosti u funkciji jačanja HDZ-a BiH u političkom ambijentu BiH te kako bi se prilagodilo funkcioniranje organizacijskih sastavnica HDZ-a BiH.

Izvješća su podnijeli Marina Pendeš, predsjednica zajednice žena HDZ-a BiH Kraljica Katarina Kosača, Mate Lončar, predsjednik Mladeži HDZ-a BiH te Anto Spajić, zamjenik predsjednika Kluba utemeljitelja HDZ BiH.

Predsjednik Čović nazočne je izvijestio o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, istaknuo je kako je posljednjih dana boravio u većini stranačkih odbora, u svim sredinama Bosne i Hercegovine, kako bi se upoznao sa konkretnim stanjem na terenu, te je istaknuo zadovoljstvo predstavljenim.
Istaknuo je kako će se programom na Klauzuri, godinu dana pred lokalne izbore u Bosni i Hercegovini, ali i izbore u Republici Hrvatskoj, odrediti dinamika i plan djelovanja stranke. Uz iskušenja i izazove, cilj HDZ-a BiH i partnera je uvjerljivo dobiti povjerenje na lokalnim izborima.

Predsjednik Čović je istaknuo kako je stranka u organizacijskom smislu dostigla zavidnu razinu, uz brojno članstvo, strukturu stranke, sastavnice, infrastrukturu i logistiku, ostaje stožerna stranka hrvatskog naroda bez koje se ne može osmišljati život u Bosni i Hercegovini niti projekt zaštite i osiguranja jednakopravnosti, suvereniteta i konstitutivnosti hrvatskog naroda.

Naglasio je kako HDZ BiH ostaje fokusiran na daljnju provedbu 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Europske komisije i ispunjavanje potrebnih uvjeta na putu prema punopravnom članstvu u EU.

HDZ BiH

Podijeli objavu