Naslovnica POLITIKA Čelnici zakonodavne i izvršne vlasti u F BiH o financiranja Fonda solidarnosti...

Čelnici zakonodavne i izvršne vlasti u F BiH o financiranja Fonda solidarnosti F BiH

Podijeli objavu

Raditi na iznalaženju interventnih sredstava i trajnog rješenja financiranja Fonda pronaći do iduće proračunske godine

Čelnici zakonodavne i izvršne vlasti u Federaciji BiH, Tomislav Martinović, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, Lidija Bradara, predsjednica Federacije BiH kao i predstavnici Ureda predsjedateljice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH održali su danas u Mostaru sastanak na temu financiranja Fonda solidarnosti pri Zavodu osiguranja i reosiguranja Federacije BiH do kraja proračunske 2023. godine.

Sastanku je nazočila i Vlatka Martinović, ravnateljica Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja F BiH.

Svjesni dugogodišnje problematike u radu Fonda koja je stvorila listu čekanja na kojoj se trenutačno nalazi skoro 1600 pacijenata, korisnika Fonda, na sastanku je dogovoreno da se traži način za osiguranje interventnih sredstva neophodnih za nabavku lijekova onkološkim, reumatskih te drugim pacijentima čije zdravlje i životi ovise o nabavci skupih lijekova.

Također, dogovoreno je i da će se trajno rješenje financiranja Fonda solidarnosti pokušati pronaći do iduće proračunske godine.

Prije sastanka u Mostaru predstavnici Udruženja koja okupljaju oboljele od teških i rijetkih bolesti održali su sastanak s čelnicima Vlade Federacije BiH s predsjednikom Nerminom Nikšićem na čelu, a sastanku su nazočili i potpredsjednici Vlade Vojin Mijatović i Toni Kraljević i ministar zdravstva Nediljko Rimac.

Podijeli objavu