Naslovnica SERVISNE INFORMACIJE Policija pozvala na oprez povodom početka školske godine

Policija pozvala na oprez povodom početka školske godine

Podijeli objavu
Beograd, 1. septembra 2021 - Drzavna Agencija za bezbednost saobracaja apelovala je danas, povodom pocetka skolske godine da vozaci posebno budu oprezni jer se ocekuje pojacan saobracaj u zonama skola i naselja. FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Povodom početka nove školske godine 2023./ 2024. godine, u osnovnim i srednjim školama u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, Uprava policije MUP-a HNŽ stavlja naglasak na povećanje sigurnosti cestovnog prometa i podizanje prometne kulture svih građana.

U cilju stvaranja što povoljnijih uvjeta za sigurnost sudjelovanja učenika u prometu, policijske uprave i policijske stanice MUP-a HNŽ osiguravaju intenzivnije preventivne mjere i radnje policije u svojoj nadležnosti u blizini škola.

Posebno apeliramo na vozače da obrate pozornost na učenike prvih razreda koji su nesvjesni opasnosti i koji tek počinju učiti prometnu kulturu i prometne propise, stoga se na raskrižjima gdje učenici prelaze cestu i gdje pješački prijelazi nisu regulirani semaforima, policijski službenici poduzet će sve potrebne mjere i radnje u pravcu zaštite djece.

Uprava policije MUP-a HNŽ ovim putem poziva i apelira na vozače motornih vozila da budu maksimalno oprezni, poštuju prometne propise i ograniče brzinu na cestama koje su u blizini škola radi zaštite najmlađih sudionika u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života – priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

Podijeli objavu