Naslovnica CRKVA Don Damir Stojić više nije župnik na Jarunu: Sve ostaje “vojna tajna”

Don Damir Stojić više nije župnik na Jarunu: Sve ostaje “vojna tajna”

Podijeli objavu

Don Damir Stojić više nije župnik župe Duha Svetoga na Jarunu u Zagrebu.

“Jutarnju svetu misu obilježili smo svečanim uvođenjem u službu našeg novog župnika, don Peje Orkića. Ovom prilikom želimo mu izraziti dobrodošlicu u našu Župu Duha Svetoga i neka upravo Duh Sveti bude taj koji će ga voditi u njegovom budućem radu. Preporučamo ga u Vaše molitve, radujemo se vremenu koje ćemo provesti s njime i svemu što ćemo od njega naučiti.

Našem, sada već bivšem župniku, don Damiru Stojiću želimo od svega srca zahvaliti za sve što je učinio za našu župu, jer svi znamo, Gospodin je kroz njega zaista činio velika djela. Sretni smo što don Damir i dalje ostaje dio naše župe na Jarunu te mu želimo obilje Božjeg blagoslova u njegovoj novoj ulozi – stoji u objavi na župnoj facebook stranici.

Oglasio se i don Damir Stojić

“Jučer na sv. misi u 9h u prisutnosti župljana i nadbiskupskog delegata, preč. Josipa Kuhtića, u službu novog župnika Župe Duha Svetoga na Jarunu uveden je moj prijatelj i subrat don Pejo Orkić.

Don Peju znam od prvog dana kad sam iz Kanade doselio u Hrvatsku. Naime, tada kao bogoslov, bio je zadužen da me vodi po gradu i da me uvede u život bogoslovije i samostana. Od tada smo dobri prijatelji.

Don Pejo preuzima ovu službu s bogatim svećeničkim i redovnočkim iskustvom: bio je delegat za pastoral mladih naše Provincije, župnik na Knežiji, vršio je službu Provincijala, te je zadnjih 5 godina bio odgojitelj naših bogoslova u Rimu. Vjerujem i znam da će savjesno i pobožno vršiti župničku službu i preporučam ga vašim molitvama!

Ove zadnje 3 godine koje sam služio kao župnik, u tako raznolikoj i duhovno bogatoj župi, za mene je bilo jedno vrijedno svećeničko iskustvo. Stojim na raspolaganju don Peji za bilo kakvu pomoć i podršku u njegovom radu.

Mnogi me pitaju gdje ću sada. Odlukom našeg Provincijala ostajem na Jarunu i kao što sam danas jednom znatiželjnom novinaru rekao, sve još uvijek ostaje “vojna tajna” – napisao je don Damir u objavi na svojoj facebook stranici.

Podijeli objavu