Naslovnica CRNA KRONIKA Mjesec dana pritvora: Krao po vrtićima i kafićima pa pri brijegu pokušao...

Mjesec dana pritvora: Krao po vrtićima i kafićima pa pri brijegu pokušao pucati na policijske službenike

Podijeli objavu

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 26.08.2023. godine, određen je pritvor u trajanju od najdulje 1 (jedan) mjesec, prema osumnjičenom Semiru K. (1974.), iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo “Sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje” KZ F BIH u stjecaju sa kaznenim djelom iz čl. 65. Zakona o oružju i streljivu u HNŽ i Produljeno kazneno djelo „Teška krađa“ KZ F BIH.

Osumnjičenom Semiru K. se stavlja na teret da je:

1.U vremenskom razdoblju od 02.08.2023. godine do 19.08.2023. godine, obijanjem i protupravnim prisvajanjem stvari i predmeta, počinio Produljeno kazneno djelo „Teška krađa“, u šest pojedinačnih slučajeva, na različitim lokalitetima u Mostaru, a na štetu objekata: UO „Ima izać“, Dječji vrtić „Ulica Krijesnica“, kozmetički salon „Beauty studio Džana “, UO caffe bar „Radobolja“, UO caffe bar „Orange“ i UO „Basket“.

2.Dana 23.08.2023. godine, oko 16,00 sati, u ulici Kralja Tomislava u Mostaru, prilikom pokušaja legitimiranja od strane policijskih službenika OKP PU Mostar, osumnjičeni se zaključao u stambeni objekt-apartman i tom prilikom pokušao spriječiti službene osobe u vršenju poslova sigurnosti, na način da se oglušio na njihove naredbe i dao se u bijeg, da bi u jednom trenutku bio sustignut u ulici Kralja Petra Krešimira IV, pri čemu je iz torbice izvadio vatreno oružje-pištolj, za koje nije imao potrebno odobrenje za nošenje i isti pokušao upotrijebiti protiv službenih osoba, nakon čega ga je policijski službenik Đ. Ć. rukom uhvatio za cijev pištolja, te oduzeo pištolj i odbacio ga na zid koji se nalazio u blizini, pri čemu je osumnjičeni stalno pružao aktivan otpor, te nanio ozljede policijskom službeniku Đ. Ć. u predjelu dlanova i zglobova šake.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Semiru K., iz razloga jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega i jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od 3 (tri) godine ili teža kazna.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ u suradnji sa PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela.

Podijeli objavu