Naslovnica CRNA KRONIKA Čitlučka policija sudjelovala u akciji tijekom koje je pronađena veća količina droge

Čitlučka policija sudjelovala u akciji tijekom koje je pronađena veća količina droge

Podijeli objavu

Dana 25. kolovoza 2023. godine u vremenu od 22.00 – 02.00 sati, na području Neuma provedena je operativna akcija u kojoj su sudjelovali policijski službenici Sektora kriminalističke policije – Odjel za posebne namijene, PS Čitluk, PS Čapljina, JOP i PU Široki Brijeg – MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.

U akciji je izvršen pretres u jednom ugostiteljskom objektu, u dva stambeno obiteljska objekta i jednom apartmanskom objektu, temeljem pismene naredbe općinskog suda u Čapljini.

Kriminalistički je obrađeno sedam osoba od kojih je jedna malodobna osoba koja je predana roditeljima, te će biti naknadno saslušana.

Nakon pretresa privremeno je oduzeta veća količina bijele tvari koja asocira na opojnu drogu „Kokain“ i veća količina biljne tvari koja asocira na opojnu drogu „Marihuanu“.

Osumnjičeni inicijala I.K. /1988/, iz Neuma je lišen slobode i zadržan u pritvoru, te će protiv njega biti podneseno Izvješće zbog osnovane sumnje da je počinio KD „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl.238 KZ F BiH.

Isto tako, u policijskoj operativnoj akciji kod jedne osobe pronađena je određena količina zeljaste tvari koja asocira na opojnu drogu „Marihuana“ i od jedne osobe izuzeta je određena količina bijele praškaste tvari koja asocira na opojnu drogu „Heroin“.

Protiv osumnjičenih bit će upućeno Izvješće o počinjenom KD nadležnom tužiteljstvu zbog osnovane sumnje da su počinili KD „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz čl.239 KZ F BiH – priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

Podijeli objavu