Naslovnica POLITIKA Načelnik Radišić na svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Imotskog

Načelnik Radišić na svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Imotskog

Podijeli objavu

Povodom Dana grada u utorak je na spomen križu na Topani položeni vijenci i upaljene svijeće za poginule hrvatske branitelje, nakon čega je održana svečana sjednica Gradskog vijeća grada Imotskog na kojoj su dodijeljene nagrade i zahvalnica ovogodišnjim laureatima.

Ovoj večanosti je nazočio i načelnik općine Čitluk Marin Radišić uz brojne dužnosnike iz Hercegovine, te Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Veličanstvenom procesijom ulicama Imotskog u kojoj je sudjelovao veliki broj vjernika iz župe Imotski, mnogih župa Imotske krajine i susjedne Hercegovine, te svečanom svetom Misom kod spomen križa na Topani, u srijedu su završene svečanosti u povodu blagdana Gospe od Anđela i Dana grada.

Procesiju, kao i svetu misu predvodio je nadbiskup u miru msgr. Marin Barišić. Procesiju ulicama grada vodio je bivši imotski gvardijan fra Kristian Stipanović uz pratnju članova Hrvatskog puhačkog orkestra Gradske glazbe Imotski, a na svetoj misi pjevao je veliki mješoviti pjevački zbor mnogih imotskih župa. Nadbiskupu Barišiću na svetoj Misi koncelebrirali su imotski gvardijan fra Zoran Kutleša, fra Jakov Udovičić dobitnik nagrade Grada Imotskog za životno dijelo, te mnogi svećenici.

Imoćani su slavlje u povodu svoga najvećeg blagdana svoje zaštitnice grada, ali i Imotske krajine, nastavili tradicionalnim druženjem ulicama Imotskog do kasno u noć uz glazbu i veselje – izvijestio je Radio Imotski.

Podijeli objavu