Naslovnica GOSPODARSTVO Porezni inspektori i na području Čitluka: Evo što su otkrili tijekom kontrola...

  Porezni inspektori i na području Čitluka: Evo što su otkrili tijekom kontrola diljem FBiH

  Podijeli objavu

  Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Županijskih poreznih ureda Mostar, Bihać i Sarajevo su 27., 28. i 30. srpnja 2023. godine izvršili 71 inspekcijski nadzor kod poreznih obveznika koji obavljaju različite uslužne djelatnosti. Kontrole su izvršene na području Čitluka, Bihaća, Cazina, Ključa, Vogošće i Ilijaša.

  U izvršenim kontrolama otkriveno je 26 neprijavljenih radnika, 28 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, 11 obveznika koja nisu imala instaliran fiskalni uređaj i 22 objekata koja su obavljala djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog tijela.

  Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanja instaliranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja, zapečaćen je jedan objekt, a u 36 inspekcijskih nadzora izdati su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 92.350,00 KM.

  Porezni obveznici koji nisu blagovremeno podnijeli prijave poreza na dohodak i doprinosa pozivaju se da iste što prije podnesu i da provjere ispravnost podnesenih Obrazaca MIP-1023, te da plate javne prihode. Porezni obveznici kod kojih je najavljen inspekcijski nadzor, a koji nisu podnijeli sve porezne prijave, pozivaju se da to urade što prije.

  Podijeli objavu