Naslovnica CRNA KRONIKA Preminuo vlasnik Grupe Pivac

Preminuo vlasnik Grupe Pivac

Podijeli objavu

Ivica Pivac (71), diplomirani agronom i predsjednik Grupe Pivac, iznenada je preminuo u ponedjeljak.

Prema saznanjima Jutarnjeg, Pivcu je pozlilo oko 17 sati te je nakon toga hitno prebačen u Splitsku bolnicu. Preminuo je u večernjim satima.

Braća Pivac, Ivica i Neven, na svoj su put u poduzetničke vode krenuli 1990. godine iz rodnog Vrgorca gdje su se bavili preradom i uvozom mesa. Bili su lokalni mesari za koje se nije moglo pretpostaviti da će jednog dana postati ozbiljni igrači u prehrambenoj industriji Hrvatske.

Dobit su ulagali u preuzimanje drugih meso-prerađivačkih tvrtki. Osim Mesne industrije Braća Pivac, Grupa Pivac obuhvaća još dvije mesno-prerađivačke tvrtke – PPK karlovačku mesnu industriju i Mesnu industriju Vajda.

Krajem 2019. finalizirali su preuzimanje Kraša kada su Mesna industrija Braća Pivac i Kraš-ESOP sklopili govor o prodaji i prijenosu 276.441 redovne dionice, koje su predstavljale 18,4 posto temeljnog kapitala Kraša. Danas su vlasnici 54,97 posto dionica Kraša.

Grupa Pivac inače je u vlasništvu Ivice i Nevena Pivca te njihova nećaka Miljenka. Osim u prehrambenu industriju ulaže u razne poslove, a primjerice vlasnik je i turističke tvrtke Sol Tourism, koja ima dva hotela u Makarskoj te hotel i hostel u Dubrovniku.

Jutarnji.hr

Podijeli objavu